Πρόληψη της διαφθοράς στις χρηματοοικονομικές αγορές: Η ιστορία της Monica Singer’s

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Εξήγησε το HomeBlogBlockchain

Πρόληψη της διαφθοράς στις χρηματοοικονομικές αγορές: Η ιστορία της Monica Singer’s

Η Μόνικα μοιράζεται το ταξίδι της από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Strate, ένα κορυφαίο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, για να ενταχθεί στην ConsenSys για να υποστηρίξει την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain στην Αφρική. Από τη Lesa Moné 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου 2020

Monica Singer ConsenSys GmbH

Η Monica Singer ηγήθηκε των προσπαθειών ψηφιοποίησης στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Νοτίου Αφρικής ως Διευθύνων Σύμβουλος της Στρατ, ένα αδειοδοτημένο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (CSD).

Κάτω από την κατεύθυνσή της, η Στράτ πέρασε αριθμός εγγραφών οδηγιών και νομοθεσία για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και την εξάλειψη της διαφθοράς. Ως αποτέλεσμα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναγνώρισε τη Νότια Αφρική ως τα τρία πιο προοδευτικά Κεντρικά Αποθέματα Κινητών Αξιών το 2012. Η Νότια Αφρική κατατάχθηκε επίσης στην πρώτη θέση για τη ρύθμιση των ανταλλαγών κινητών αξιών.

Όταν η Monica ανακάλυψε το blockchain, φυσικά, είχε μια έντονη επιθυμία να εφαρμόσει την τεχνολογία στις τοπικές χρηματοπιστωτικές αγορές. Ωστόσο, το διοικητικό της συμβούλιο ήταν εφησυχασμένο, ευχαριστημένο από την πρόοδο που σημειώθηκε και δεν είχε καμία επιθυμία να εφαρμόσει ένα νέο εργαλείο. 

Υπήρχε μόνο ένα πράγμα για τη Μόνικα.

Πήδηξε το πλοίο.

Η Μόνικα άφησε την άνετη θέση της στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και εντάχθηκε στην επίπεδη ιεραρχία της ConsenSys για να υποστηρίξει την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain στην Αφρική.

Αυτή είναι η ιστορία της.

Monica Singer GIF ConsenSys GmbH

Το ταξίδι για την εξάλειψη της διαφθοράς στις χρηματοπιστωτικές αγορές μεταφέρει τη Μόνικα από την Ουρουγουάη στη Νότια Αφρική στο Washington DC. 


Έφυγα από την Ουρουγουάη σε ηλικία 21 ετών για να ακολουθήσω την αγάπη στη Νότια Αφρική. Κατά την άφιξη, παρατήρησα τη διαφορά μεταξύ λευκού και μαύρου λόγω των φρικτών νόμων του Απαρτχάιντ. η διαφθορά και η ανισότητα έπληξαν αυτήν την κοινωνία. Έφτασα στη Νότια Αφρική χωρίς τίποτα, και έπρεπε να το κάνω το καλύτερο σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Δούλεψα σκληρά ως ελεγκτής και μελέτησα τη νύχτα για να γίνω Ορκωτός Λογιστής. 

Μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής πρακτικής εργασιακής εμπειρίας ως ελεγκτής, ανέλαβα τη θέση μου ως τεχνικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών. Αυτή η θέση μου έδωσε την ευκαιρία να ερευνήσω ελεγκτικά και λογιστικά πρότυπα για το επάγγελμα. Ήταν πολύ ικανοποιητικό. Περάσαμε νέα νομοθεσία και πρότυπα και συνδυάσαμε τη διακυβέρνηση για την πρόληψη της διαφθοράς στις χρηματοπιστωτικές αγορές. 

Τότε η Παγκόσμια Τράπεζα μου ζήτησε να γίνω σύμβουλος. Συσκευάζω την οικογένειά μου και τα πέταξα στην Ουάσιγκτον, DC. Μέρος της εντολής μου ήταν να διερευνήσω τι συνέβη στην Τράπεζα όταν τα χρήματα δόθηκαν σε έργα κοινωνικού αντίκτυπου σε όλο τον κόσμο. Γρήγορα ανακάλυψα ότι λιγότερο από το 40% των κονδυλίων που διατέθηκαν για έργα κοινωνικών επιπτώσεων πήγαν πραγματικά στο σωστό μέρος. Ανακάλυψα ότι πολλές κυβερνήσεις ήταν διεφθαρμένες και δεν υπήρχαν έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι οι εκταμιεύσεις παρακολουθούνταν και διατηρήθηκαν ασφαλείς. 

Έμεινα αμέσως εμμονή με να καταλάβω πώς θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε την κατάχρηση των χρημάτων.

Σε απόπειρες διαφάνειας στα δάνεια που χορηγούνται από την Παγκόσμια Τράπεζα, δημιουργήσαμε μια λίστα ελέγχου οικονομικής ευθύνης για τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια. Η χώρα υποδοχής θα πρέπει να ολοκληρώσει όλες τις εκτιμήσεις οικονομικής λογοδοσίας προτού μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εκταμιεύσεις. Αυτή η διαδικασία απέδειξε στην Παγκόσμια Τράπεζα ότι η χώρα υποδοχής θα είχε τους απαραίτητους ελέγχους για να κατευθύνει τα κεφάλαια στους προορισμούς της. Τώρα, συνειδητοποιώ ότι η τεχνολογία blockchain θα ήταν ο ιδανικός τρόπος παρακολούθησης αυτών των εκταμιεύσεων σε πραγματικό χρόνο.

Μετακόμισα πίσω στη Νότια Αφρική για να αλλάξω τις χρηματοοικονομικές αγορές. Έγινα μέλος Στρατ ως διαχειριστής έργου και δύο χρόνια αργότερα έγινα CEO. Βρισκόμασταν εντελώς σε χαρτί το 1996. Υπήρχαν πιστοποιητικά μεριδίου χαρτιού που διευθετήθηκαν με επιταγές για όλες τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ. Η διαδικασία ήταν γεμάτη με καθυστερήσεις διακανονισμού, απάτη και απώλειες ευκαιριών για υψηλότερη ρευστότητα. Το χρηματιστήριο σχεδόν σταμάτησε, καθώς οι επενδυτές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα.

Η ομάδα μου και εγώ ψηφιοποιήσαμε πλήρως τις χρηματοοικονομικές αγορές της SA. Λίγο αργότερα, η χρηματοοικονομική αγορά της Νότιας Αφρικής κέρδισε την πρώτη θέση 3 Έκθεση για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2012-2013. Η Νότια Αφρική κατατάχθηκε επίσης # 1 για τους κανονισμούς των χρηματιστηρίων. 

Πηγή: Έκθεση για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2012-2013

Όταν ο Satoshi με έκανε να κλαίω

Το 2015, παρακολούθησα ένα συνέδριο και άκουσα ψιθυρίσματα για το Bitcoin και το blockchain. Περιέργως, κατέβασα τη Λευκή Βίβλο του Bitcoin και άλλαξε τη ζωή μου. Εκλαψα. Αυτή ήταν η φόρμουλα που έψαχνα για όλη μου τη ζωή! 

Ακόμη και με την επιτυχία μας, είχα τη συνεχή αίσθηση ότι ανεξάρτητα από το τι κάναμε όσον αφορά τους ελέγχους ελεγκτών και τα διεθνή πρότυπα για τη διαχείριση κινδύνων, εξακολουθούν να μην εντοπίζουν απάτη. Υπάρχουν τράπεζες που συνεχίζουν και οι καταθέτες χάνουν όλα τα χρήματά τους. Υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που υπόκεινται και λαμβάνουν δια βίου συνεισφορές μαζί τους. Τι κάνουμε λάθος; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα?

Στη συνέχεια, ο Satoshi είπε: αντί να συγκεντρώνει τα αρχεία και να αναθέτει κάθε ευθύνη σε μια κεντρική αρχή και ελεγκτές για να διασφαλίζει την ακρίβεια και την ορθή παρουσίαση των πληροφοριών, αποκεντρώνει τα αρχεία σε ένα αμετάβλητο καθολικό όπου, σε πραγματικό χρόνο, όλοι οι ηθοποιοί θα έχουν τους δικούς τους πληροφορίες υπό τον δικό τους έλεγχο. Το Blockchain το έκανε κυριολεκτικά αδύνατο να εξαπατήσει. 

Η εταιρεία που έτρεξα συγκεντρώνει όλα τα αρχεία. Είχαμε στρώματα σε στρώματα μεσαζόντων. Ήταν η μόνη βιώσιμη επανάληψη από συναλλαγές σε χαρτί έως ψηφιοποίηση. Αλλά τώρα, βρήκα έναν νέο τρόπο – ένα νέο εργαλείο για να προσθέσω στο οπλοστάσιό μου. Ολόκληρος ο κόσμος μου άλλαξε μετά τη Λευκή Βίβλο Satoshi. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να φέρω το blockchain στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Νότιας Αφρικής. 

Το διοικητικό συμβούλιο μου ήταν ικανοποιημένο με την πρόοδο που σημειώσαμε στο Strate και δεν είδαμε το blockchain ως το απαραίτητο επόμενο βήμα. Νόμιζαν ότι είχα χάσει τα μάρμαρα μου. Για να είμαι πιστός στον εαυτό μου, η μόνη επιλογή που είχα ήταν να παραιτηθώ και να ευαγγελίσω την τεχνολογία blockchain. Έτρεξα το Strate για 19 χρόνια.

Παρατηρώ γενικά κενά στην αποδοχή blockchain. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολο για τη γενιά μου να αποδεχτεί την τεχνολογία blockchain. Ήμασταν απολύτως πλύσιμο εγκεφάλου στο να σκεφτόμαστε ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε αυτόν τον κόσμο ήταν να έχουμε κεντρικές τράπεζες, κεντρικές αρχές και άλλες κρυφές δομές. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να ενδυναμώσουμε τους καταθέτες ή τους επενδυτές. Έπρεπε να εξαρτώνται από εμάς και θα τους φροντίζουμε. Κατανοώ ότι είναι μια δύσκολη αλλαγή στην έννοια. Το θεωρώ παρόμοιο με τη μετατόπιση του παραδείγματος, όταν οι άνθρωποι είπαν ότι ο κόσμος δεν ήταν στην πραγματικότητα επίπεδος, αλλά στρογγυλός.

Θυμάμαι που έστειλα το πρώτο φαξ. Στη συνέχεια μεταφέραμε στο email. Για την εποχή μας, τα baby boomers, αυτή η τεχνολογία είναι πολύ δύσκολη για να τυλίξετε το κεφάλι σας. Για τη νεότερη γενιά, δεν είναι μυαλό. 

“Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από το ίδιο επίπεδο συνείδησης που το δημιούργησε.”

– Albert Einstein

Σκεφτείτε πότε η Vitalik δημιούργησε το έξυπνο συμβόλαιο. Ήταν 19 ετών. Είπε παιδιά, όχι μυαλό, ας πάρουμε το Bitcoin και να το βελτιώσουμε. Οι νέοι είναι το κλειδί για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας. Μόνο κάποιος που δεν είναι μέρος αυτής της πραγματικότητας θα μπορούσε να έχει ορίσει μια τόσο απίστευτη ιδέα. Γι ‘αυτό μου αρέσει να δουλεύω με χιλιετίες. Έχουν απίστευτη ικανότητα να σκέφτονται εντελώς ελεύθερα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αυτήν την πραγματικότητα. Ελπίζω να ζήσω αρκετά χρόνια για να δω τις νεότερες γενιές να εφαρμόζουν αυτήν την τεχνολογία.

“Μόνικα, καπνίζεις κάτι;”

Πολλά στελέχη πιστεύουν, “Η διαφάνεια από τη σχεδίαση δεν είναι απλώς δυνατή” ή “Θα συνταξιοδοτηθώ πριν από την εφαρμογή της”, η οποία είναι μια απίστευτα εγωιστική προσέγγιση. Πρόκειται να αποσυρθείτε, να μην το εφαρμόσετε και να αφήσετε την ομάδα σας χωρίς καν το όφελος από την εκπαίδευση αυτής της τεχνολογίας? 

Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να ενδυναμώσετε την επόμενη γενιά, διδάσκοντάς τους πώς να κωδικοποιούν. Δουλεύω στενά με τον Eseoghene Mentie στο Λάγος, εμπνέοντας τα παιδιά να μάθουν να κωδικοποιούν και να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Επίσης, θα έλεγα ότι η γλώσσα μας στο Web3 είναι πολύ τεχνική. Έχουμε πάρα πολλές τεχνικές λέξεις. Μιλήστε κανονικά! Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα των ατόμων με τα οποία μιλάτε. Όταν δίνω τις παρουσιάσεις μου, χρησιμοποιώ τη γλώσσα των χρηματοοικονομικών αγορών. Παρουσιάζω εγγραφές περιοδικών για να δείξω τα σφάλματα στο τρέχον σύστημα έναντι των ευκαιριών με την τεχνολογία blockchain. Όταν οι άνθρωποι το βλέπουν, μπορούν να αρχίσουν να βλέπουν τι είναι δυνατό. Επειδή το καταλαβαίνουν. Δεν χρησιμοποιώ καμία τεχνική γλώσσα. Δεν τους λέω για τα μπλοκ, τους κατακερματισμούς, τους τύπους κρυπτογραφίας, τη διαλειτουργικότητα, τίποτα. Κρατήστε το απλό και θα καταλάβουν.

Οι Κεντρικές Τράπεζες της Αφρικής πρέπει να δημιουργήσουν τα δικά τους νομίσματα, προτού η Libra καταστρέψει τον κόσμο. 

Αυτήν τη στιγμή, ευαγγελίζω την ιδέα των Κεντρικών Τραπεζών να εκδίδουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα στην Αφρική. Πιστεύω ότι όλες οι Κεντρικές Τράπεζες πρέπει να αναλάβουν δράση για να μην χάσουν το δικαίωμά τους να ορίσουν νομισματική πολιτική εάν / όταν οι άνθρωποι σταματήσουν να χρησιμοποιούν το εκδοθέν νόμισμά τους. Η μετάβαση στο ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να τους εμποδίσει να χάσουν τον έλεγχο από το Libra ή άλλα σταθερά νομίσματα που ξεκινούν.

Το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) θα δώσει επίσης τον έλεγχο στους καταθέτες για τα δικά τους κεφάλαια, χωρίς να χρειάζεται να υποστεί τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου ότι οι τραπεζίτες τους θα τεθούν υπό εκκαθάριση και θα κάνουν τους καταθέτες να χάσουν τα χρήματά τους. Οι περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες δεν μπορούν να πληρώσουν ασφάλιση καταθέσεων. Εάν μια τράπεζα πέσει κάτω, τότε οι καταθέτες χάνουν τις καταθέσεις τους. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά στο μέλλον.

Λατρεύω το πρόγραμμα Bounties Network, ειδικά τη δουλειά που κάνουν με το Bounty για τη Basura. Τι γίνεται όμως αν είχαμε προληπτικά ποσά αντί για αντιδραστικά ποσά; Τι γίνεται αν κάνουμε κίνητρα για τη διατήρηση της φύσης; Οι άνθρωποι που καίνε σήμερα τα δάση στον Αμαζόνιο και την Ινδονησία λαμβάνουν χρήματα από την καύση δέντρων μέχρι τη σόγια ή το φοινικέλαιο. Οι άνθρωποι είναι πεινασμένοι. Χρειάζονται χρήματα. Καταλαβαίνω το κίνητρο. 

Αλλά, αν μπορούσα να δώσω μια γενναιοδωρία σε κάθε κάτοικο του Αμαζονίου, και να πω, «κρατήστε τα δέντρα, και θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα από ό, τι αν τα κόψετε και φυτέψετε προϊόντα», θα. Τα δέντρα είναι πολύτιμα από αυτά που φυτεύουν, αλλά οι κάτοικοι δεν επωφελούνται άμεσα από αυτήν την αξία. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα γενναιοδωρίας που δίνει στους ανθρώπους περισσότερα χρήματα για να διατηρήσουν το περιβάλλον / το περιβάλλον τους, αντί να το καταστρέψουν. Θα μπορούσαμε να ενθαρρύνουμε τη διατήρηση των δασών. Bounties που δεν πρέπει να καταστρέψουν, αντί για bounties για καθαρισμό.  

«Θέλετε 1 εκατομμύριο devs Ethereum; Κοιτάξτε στην Αφρική. “

– Monica Singer

Προς το παρόν, ανησυχώ ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης θα παραλείψει την Αφρική. Αυτή θα ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία, όταν, στην πραγματικότητα, Η Αφρική έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση νέων στον κόσμο. Εάν δοθεί πρόσβαση σε Wi-Fi και έναν υπολογιστή, θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν για να είναι μέρος του 1 εκατομμύριο προγραμματιστές αναζητάμε το Ethereum. Όπου ζουν δεν είναι πλέον παράγοντας. Για το λόγο αυτό, οργανώνουμε το ETH Lagos με τη βοήθεια του Ιδρύματος Ethereum το 2020. 

Το ταξίδι μου για την εξάλειψη της διαφθοράς στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πλήρης

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο Νοτιοαφρικανικό Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών από το 1988 έως το 1995. Τώρα, 31 χρόνια αργότερα, ψηφίστηκα από τα μέλη του Ινστιτούτου για να συμμετάσχουν στην επιτροπή του. Έχω εμπιστοσύνη να εφαρμόσω τις υψηλότερες αρχές εταιρικής διακυβέρνησης.

Για να παραθέσω το T.S. Eliot, «Δεν θα σταματήσουμε την εξερεύνηση. Και το τέλος όλων των εξερευνήσεών μας θα είναι να φτάσουμε εκεί που ξεκινήσαμε και να μάθουμε το μέρος για πρώτη φορά. “

Επικοινωνήστε με τη Monica Singer LinkedIn και Κελάδημα.

**

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ρόλο των CSD και του Ethereum στα Αποκεντρωμένα Οικονομικά?

Διαβάστε το έγγραφο «Advancing Capital Markets with Blockchain Technology» →

 

Capital MarketsNewsletterΕγγραφείτε στο newsletter μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map