NEWSLETTER # 7: The Q2 2020 DeFi Report

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

NEWSLETTER # 7: The Q2 2020 DeFi Report

Μια ανασκόπηση και ανάλυση των πρωτοκόλλων DeFi και της απόδοσης το 2ο τρίμηνο του 2020 από την ConsenSys Codefi.


από την Nicole Adarme 15 Ιουλίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2020

εξώφυλλο αναφοράς q2 2020 defi

DeFi το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Χθες, δημοσιεύσαμε την τριμηνιαία έκθεση DeFi. Το Q2 2020 DeFi Report είναι μια σύνοψη, ανάλυση και συζήτηση βάσει δεδομένων για το αναδυόμενο χρηματοοικονομικό οικοσύστημα που χτίζεται πάνω από το Ethereum.

κατεβάστε την αναφορά

Μερικά από τα κύρια θέματα που καλύπτονται στην έκθεση περιλαμβάνουν:

 • Συνολικά στατιστικά στοιχεία δεδομένων DeFi, περιλήψεις και οπτικοποιήσεις.

 • Συμπεριφορά χρήστη DeFi και απεικονίσεις δικτύου των σχέσεων χρήστη μεταξύ πρωτοκόλλων.

 • COMP, Compound και Yield Farming.

 • Το BTC αναγνωρίστηκε στο Ethereum.

 • Σημαντικά περιστατικά ασφάλειας και αύξηση της ασφάλισης DeFi.

 • Η απόδοση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Uniswap, Maker και Compound.

 • Η κατάσταση των σταθερών νομισμάτων στο Ethereum DeFi.

 • Μια ματιά προς το DeFi το 2020 και μετά.

Πάρτε, για παράδειγμα, τη μέτρηση Total Value Locked (TVL) που χρησιμοποιείται συνήθως ως σημείο αναφοράς της προόδου του Ethereum DeFi. Το TVL είναι η μέτρηση USD για όλα τα στοιχεία (διακριτικά ETH, WETH και ERC-20) που είναι κλειδωμένα στο DeFi οποιαδήποτε στιγμή. Θέλαμε να απαντήσουμε στην ερώτηση: πόσο ισχυρή είναι αυτή η μέτρηση; Υπάρχει πιθανότητα να μετράμε διπλά κάποια κλειδωμένα κεφάλαια και να διογκώνουμε το TVL?

Για να παράσχει ένα θεωρητικό παράδειγμα: ένας χρήστης μπορεί να κλειδώσει 1 ETH στην Ένωση και να λάβει 250 DAI ως δάνειο (υποθέτοντας 1 ETH = 250 $), στη συνέχεια μεταβείτε σε άλλο πρωτόκολλο και κλειδώστε το 250 DAI. Αν κοιτάξουμε το TVL, θα λέγαμε ότι $ 500 USD είναι κλειδωμένο στο DeFi, ενώ στην πραγματικότητα η πραγματική κλειδωμένη τιμή USD είναι ακριβώς η τιμή του αρχικού κλειδωμένου ETH, 250 $.

Εξετάσαμε λοιπόν τα δεδομένα. Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα συνέβη στις 8 Ιουνίου, όταν ένας χρήστης (0x… aa7a) απέσυρε 12 εκατομμύρια DAI από την Compound και την AAVE, δανείστηκε άλλα 2,5 εκατομμύρια DAI στο dYdX και στη συνέχεια κατέθεσε όλο αυτό το DAI σε ένα MakerCDP. Με μια πρόχειρη εκτίμηση ύψους ~ 200% εξασφαλίσεων για κατάθεση WETH, γνωρίζουμε ότι τη στιγμή που ο χρήστης μετέφερε αυτά τα DAI στο CDP, κλειδώθηκαν τουλάχιστον $ 5 εκατομμύρια USD στο dYdX (προκειμένου να δανειστούν τα 2,5 εκατομμύρια DAI) και 14,5 εκατομμύρια δολάρια USD στο Maker. Αυτό σημαίνει ότι συνέβαλαν σε $ 19,5 εκατομμύρια δολάρια σε TVL στο DeFi, ενώ τα πραγματικά χρήματα που έφερε ο χρήστης στο DeFi είναι περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε dYdX και 12 εκατομμύρια δολάρια που αποσύρονται από την Compound και AAVE) Η κίνηση των χρημάτων αυτού του χρήστη φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.

Αναφορά TTVL Codefi Q2 2020 DeFi

Η υπόλοιπη έκθεση του Q2 2020 DeFi καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία συνοδεύονται από αντικειμενικά, δεδομένα αλυσίδας. Ρίξτε μια ματιά στην υπόλοιπη αναφορά και ενημερώστε το DeFi.

κατεβάστε την αναφορά

Γρήγορες επιτυχίες Codefi

 • Νέο στο Newsletter και στο Codefi? Ολοκλήρωση παραγγελίας αυτό το εξηγητικό βίντεο σχετικά με το ConsenSys Codefi.

 • Σχόλια ConsenSys Codefi: TLDR; θέλουμε να φτάσουμε σε ξέρω καλύτερα και θα χρειαστεί ένα λεπτό.

 • Είστε έτοιμοι για Ethereum 2.0; Στις 16 Ιουνίου, η ConsenSys ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Codefi Staking, μιας πλατφόρμας stake-as-a-service Ethereum 2.0 με θεσμική λειτουργικότητα για ανταλλαγές, θεματοφύλακες, κεφάλαια, πορτοφόλια και άλλους πιθανούς πελάτες.

 • Κοιτάζοντας πίσω 5 χρόνια απόδειξης εργασίας. Με την υποστήριξη της Codefi Data, το Proof of Work Mining Report είναι μια πλήρης αναδρομική έκθεση σχετικά με την απόδοση του PoW και την εξέλιξη της εξόρυξης από την κυκλοφορία του δημόσιου δικτύου Ethereum το 2015.

 • Το Δίκτυο SKALE είναι ζωντανό στο Mainnet! Στις 30 Ιουνίου, η SKALE κυκλοφόρησε ζωντανά στο Ethnetum mainnet. Τον Φεβρουάριο, η Codefi ανακοίνωσε ότι το SKALE θα είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο που θα κυκλοφορήσει ένα διακριτικό στο Ενεργοποίηση πλατφόρμας.

 • Μιλώντας για το SKALE, η δημοπρασία στο Codefi Active είναι πολύ κοντά. Η δημοπρασία θα είναι ολλανδική δημοπρασία, «μια δημοπρασία μείωσης τιμών με έναν πωλητή και πολλούς αγοραστές που καθορίζουν συλλογικά την τελική τιμή εκκαθάρισης» Ακούγεται περίπλοκο; Δεν είναι – ας εξηγήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

 • Το Πρόγραμμα Συνεργατών ConsenSys προσφέρει στους συνεργάτες τεχνολογίας, τους ολοκληρωτές συστημάτων, τις εταιρείες εφαρμογών και τους προμηθευτές λογισμικού πρόσβαση σε προσαρμοσμένα οφέλη και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με τα κορυφαία προϊόντα blockchain. Η πρόσβαση, η υποστήριξη και η εκπαίδευση των προϊόντων Codefi είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στο Πρόγραμμα Συνεργατών.

επερχόμενα γεγονότα

 • Πέμπτη 16 Ιουνίου: «Συνδικάτα Δάνεια και Τεχνολογία Blockchain». Μια εισαγωγή στην αγορά κοινοπρακτικών δανείων και η ευκαιρία για λύσεις που βασίζονται σε blockchain. Οι ομιλητές περιλαμβάνουν τους Bridget Marsh, Executive VP του LSTA, Didier Le Floche, CTO της ConsenSys Codefi και Guillaume Dechaux, Global Head of Strategic Sales και BD στο ConsenSys.

Codefi Spotlight: Codefi Staking

Στις 16 Ιουνίου, η ConsenSys Codefi ανακοίνωσε την έναρξη του Codefi Staking. Το Codefi Staking είναι μια πλατφόρμα Stake-as-a-service Ethereum 2.0 με θεσμική λειτουργικότητα για ανταλλαγές, θεματοφύλακες, κεφάλαια, πορτοφόλια και άλλους πιθανούς πελάτες. Η Codefi αποκάλυψε την πρώτη της ομάδα συμμετεχόντων στο Πιλοτικό Πρόγραμμα, σχεδιασμένη να ενσωματώνει αιτήματα ανατροφοδότησης και λειτουργίας κατά το σχεδιασμό και δημιουργώντας το Codefi Staking API πριν από την κυκλοφορία του Ethereum 2.0. Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, οι συνεργάτες αποκτούν μια βαθύτερη κατανόηση του Ethereum 2.0 και έχουν την ευκαιρία να είναι πρώτοι στην αγορά παρέχοντας στους πελάτες τους δυνατότητες συμμετοχής Ethereum 2.0.

Οι συμμετέχοντες στο Πιλοτικό Πρόγραμμα περιλαμβάνουν σημαντικούς παίκτες του οικοσυστήματος, όπως: Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport και Trustology.

«Με το στοίχημα στο Binance, οι χρήστες μπορούν να λάβουν ανταμοιβές στοιχήματος χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν κόμβους ή να ανησυχούν για ελάχιστα ποσά στοιχήματος, χρονικά διαστήματα ή τυχόν αλιεύματα. Οι χρήστες αξίζουν τις ανταμοιβές που μπορούν να κερδίσουν τα κέρματά τους. Με την τελική κυκλοφορία του Ethereum 2.0, είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το στοίχημα για όλους τους κατόχους ETH στο Binance », δήλωσε ο Changpeng Zhao (CZ), CEO της Binance.

Το Codefi Staking είναι χτισμένο πάνω σε μια αξιόπιστη στοίβα λογισμικού που δημιουργήθηκε από την ConsenSys. Η αποστολή είναι να παρέχει μια λευκή ετικέτα θεσμικού βαθμού API, με εύκολη και αποτελεσματική πρόσβαση στο δίκτυο Ethereum 2.0, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να εμπλέκονται με ασφάλεια και κερδοφορία στην επόμενη φάση της εξέλιξης του Ethereum.

Η Codefi δέχεται τους πελάτες της Early Adopter να συνεργαστούν πριν από την κυκλοφορία του Ethereum 2.0 Beacon Chain. Οι Early Adopters μένουν μπροστά από τον ανταγωνισμό με χαμηλό κίνδυνο, χαμηλό εμπόδιο στην είσοδο για να παρέχουν σχόλια σχετικά με την υπηρεσία, καθώς και να μάθουν απευθείας από ομάδες Eth2 που χτίζουν την επόμενη γενιά Ethereum και αρχίζουν να παίζουν το ETH Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ.

Τελικές παρατηρήσεις

Σας ευχαριστούμε που κολλήσατε σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο. Ακολουθήστε μας στο Κελάδημα, μάθετε περισσότερα στον ιστότοπό μας και ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας. Είτε ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε μαζί μας είτε για εμάς, είτε θέλετε να πείτε γεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Προωθήθηκε αυτό το μήνυμα? Εγγραφείτε για μηνιαίες ενημερώσεις.

Μέχρι την επόμενη φορά,

Η ομάδα του ConsenSys Codefi

Industry InsightNewsletterΕνημέρωση προϊόντοςNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me