Πώς συγχωνεύονται οι αγορές NFT Art Market με το DeFi

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Πώς συγχωνεύονται οι αγορές NFT Art Market με το DeFi

Τα NFT αντιπροσωπεύουν αποδεδειγμένα δικαιώματα ιδιοκτησίας για την σπάνια ψηφιακή τέχνη. Η συνολική αξία των NFT στο τέλος του 2020 ήταν 52 εκατομμύρια δολάρια. Από τον James Beck 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2021

Q4 2020 DEFI REPORT blog 1 Λήψη αναφοράς


Αυτό είναι μέρος μιας σειράς άρθρων από την Έκθεση Ethereum DeFi Q4 2020 του ConsenSys Codefi. Πραγματοποιήστε λήψη της πλήρους αναφοράς για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρότυπα διακριτικών για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές, αγορές NFT, κοινωνικά και κοινοτικά διακριτικά, DAO, flash δάνεια, τυλιγμένα Bitcoin και Filecoin, έργα δανεισμού και άλλα.

Δεδομένου ότι τα μη ευέλικτα tokens (NFT) αντιπροσωπεύουν τη χρηματοδότηση ψηφιακών αγαθών, τα σχέδια και οι αγορές NFT έχουν γίνει ένας αναμφισβήτητος αναπτυσσόμενος τομέας της DeFi. Ακριβώς όπως η Ethereum έχει χρησιμοποιήσει ERC-20s για την εκπροσώπηση ψηφιακών στοιχείων, τα NFTs μπορούν να θεωρηθούν ως αποδεκτά δικαιώματα ιδιοκτησίας για την τρομακτική ψηφιακή τέχνη. Με τις γκαλερί τέχνης σε όλο τον κόσμο να κλείνουν λόγω του COVID-19 και με περισσότερες πολιτιστικές εμπειρίες στο διαδίκτυο, το Ethereum βρήκε μια αυξανόμενη θέση για τους δημιουργούς να μοιράζονται την τέχνη και να αλληλεπιδρούν απευθείας με μια ενθουσιώδη κοινότητα συλλεκτών. 

Στιγμιότυπο 2021 02 02 στις 3 37 27 μ.μ.Από το εξαιρετικό «Οδηγός Skeptics για Cryptoart και NFT’s“Από τον Justin Cone.

Μέχρι το τέλος του 2020, η συνολική αγοραία αξία για NFTs ήταν 52.293.650 $ (42.720 ETH) με 53.663 μοναδικά έργα τέχνης που πωλήθηκαν στις πέντε μεγαλύτερες πλατφόρμες. Το Nonfungible.com, το οποίο παρακολουθεί περισσότερους τύπους αγορών, υπολόγισε 5 εκατομμύρια μοναδικά NFT που πωλήθηκαν για συνολικά σχεδόν 150 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ αυτό εξακολουθεί να είναι ένα κλάσμα του 63,7 δισεκατομμύρια δολάρια Ο ετήσιος όγκος των παραδοσιακών αγορών τέχνης, ο αριθμός των μοναδικών καλλιτεχνών, της τέχνης και των αγοραστών μπορεί να είναι μεγαλύτερος στον ψηφιακό κόσμο. Στις παραδοσιακές αγορές τέχνης, το 1% των καλλιτεχνών αντιπροσωπεύουν 64% της αξίας των πωλήσεων

Συνολική αγοραία αξία NFT. Πηγή: cryptoart.io Συνολικός όγκος συναλλαγών NFT. Πηγή: Nonfungible.com

Οι παραδοσιακές αγορές τέχνης είναι διαβόητα ρευστές με διάσημα έργα τέχνης που αλλάζουν χέρια μόνο μερικές φορές κατά τη διάρκεια μιας γενιάς. Με την ψηφιακή τέχνη στο Ethereum, το ψηφιακό εμπόριο τέχνης είναι τόσο απλό όσο η αποστολή συναλλαγής στο MetaMask, και μπορεί να συμβεί 24/7. Την 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο ημερήσιος όγκος των αγορών NFT ήταν περίπου 24.110 $ με 63 μοναδικούς εμπόρους και έως τις 13 Νοεμβρίου 2020, ο όγκος ξεπέρασε τα 618.500 $ με περισσότερους από 1.800 μοναδικούς εμπόρους. 

Ο όγκος NFT Marketplace και οι έμποροι μετράνε. Πηγή: DappRadar

Με περισσότερη εμπορική δραστηριότητα και περισσότερους καλλιτέχνες να καταλαβαίνουν τα μοναδικά πλεονεκτήματα της πώλησης ψηφιακής τέχνης στο Ethereum, περισσότεροι ψηφιακοί καλλιτέχνες της κοινότητας συμμετέχουν επίσης στο πτυχίο. Ο Mike Winklemann, ένας δημοφιλής ψηφιακός καλλιτέχνης, ο οποίος πηγαίνει από τον Beeple, πούλησε ένα συλλογή NFTs όπου η προσφορά που κέρδισε ήταν 777.777,777 $. Τα NFT αρχίζουν να περνούν και στις παραδοσιακές αγορές τέχνης. Τον Οκτώβριο του 2020, το πρώτο NFT πουλήθηκε ποτέ στο Δημοπρασία τέχνης της Κρίστι για 131.250 $, και η τέχνη έχει προγραμματιστεί να αλλάξει το χρώμα της ανάλογα με το πού βρίσκεται στον κόσμο και την ώρα της ημέρας. 

“Block 21” του Robert Alice, του πρώτου έργου τέχνης NFT που πουλήθηκε στο Christie’s.

NFT Marketplace

Υπάρχουν πλέον τουλάχιστον 27 μοναδικές αγορές ψηφιακής τέχνης στο Ethereum, με SuperRare, Οι MakersPlace, Async Art και Known Origin διευκολύνουν πωλήσεις μεταξύ 1 και 8 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυκλοφορία τους. 

SuperRare αγορά τέχνης

Άλλες κατηγορίες αγορών NFT περιλαμβάνουν συλλεκτικά αντικείμενα, όπως CryptoPunks (που είχε 8,5 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο πωλήσεων όλη την ώρα), CryptoKitties (38 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικό όγκο πωλήσεων) και Πρωταθλητές MLB (1,5 εκατομμύρια $ όγκος χρόνου), όπου τα ειδώλια NFT μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές μαζί με ζωντανά παιχνίδια μπέιζμπολ MLB ανάλογα με την απόδοση της ομάδας σας.  

Κορυφαίες πωλήσεις CryptoPunks από την ETH. Πηγή: LarvaLabs

Το SuperRare, μια αποκλειστική αγορά NFT, εξελίχθηκε πρόσφατα σε δημοτικότητα. Οι συνολικές πωλήσεις ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα Ιανουάριο, ένα υψηλό όλων των εποχών στην αγορά.

εικόναΚύριος και δευτερεύων τόμος SuperRare σε δολάρια. Πηγή: DuneAnalyticμικρό

DeFi και NFTs

Τα σχέδια σχεδίασης στο χώρο DeFi συνδυάζονται και στις αγορές NFT. Μοιάζει πολύ με έργα DeFi πριν από αυτό, Εύθραυστο αποφάσισε να εισαγάγετε ένα διακριτικό διακυβέρνησης, RARI και λάβετε μέτρα προς την πλατφόρμα που διέπεται από έναν αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό (DAO). Οι κάτοχοι διακριτικών RARI (που περιλαμβάνουν δημιουργούς και συλλέκτες) μπορούν να ψηφίσουν για αναβαθμίσεις πλατφόρμας και να συμμετέχουν σε επιμέλεια και εποπτεία στην αγορά. Εισάγουν επίσης έναν δείκτη NFT – ένα χαρτοφυλάκιο NFT για συλλέκτες που θέλουν να επενδύσουν στην αγορά NFT, αλλά δεν είναι σίγουροι για το έργο τέχνης που θα επιλέξουν. 

Ακόμα πιο πειραματικό είναι Αβέγκοττσι, δημιουργήθηκε από τα Pixelcraft Studios της Σιγκαπούρης, η οποία έλαβε επενδύσεις από την Aave και Ο ΛΑΟ μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με το λευκό χαρτί, Η Aavegotchi στοχεύει να «αξιοποιήσει το εκρηκτικό δυναμικό και των δύο [NFT αγορές και DeFi αγορές] σε συνδυασμό». Όπως και τα CryptoKitties πριν από αυτό, τα Aavegotchi έχουν χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τη σπανιότητα τους, όπως «συγγένεια» που ξεκινά από μια σταθερή τιμή και αυξάνεται ή μειώνεται με βάση παράγοντες όπως το χρονικό διάστημα που ο Aavegotchi ήταν με τον ίδιο ιδιοκτήτη και πόσο συχνά ο ιδιοκτήτης αλληλεπιδρά με το. Το Aavegotchi έχει επίσης χαρακτηριστικά DeFi: Η αξία κερδών του Aavegotchi με την πάροδο του χρόνου καθώς αποδίδει απόδοση από μάρκες της Aave (όπως aUSDC ή aETH) και διαθέτει μηχανικούς παιχνιδιών που διέπονται από DAO. 

Ανατομία του Aavegotchi. Πηγή: Λευκό χαρτί Aavegotchi

Ενώ η ψηφιακή τέχνη και η συλλεκτική αγορά μεγαλώνει, τι γίνεται αν τα NFT θα μπορούσαν επίσης να αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία που φέρουν έσοδα, όπως ένα τραγούδι που θα μπορούσε να πωληθεί ως περιορισμένο NFT και επιτρέπει επίσης σε έναν μουσικό να επωφεληθεί από τις δευτερεύουσες πωλήσεις; Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης RAC χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Zora για να κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ με αυτό το μοντέλο. Ζόρα είναι μια αγορά για την αγορά, πώληση και εμπορία προϊόντων περιορισμένης έκδοσης, όπως παπούτσια, δίσκους, έργα τέχνης – πραγματικά οτιδήποτε. Όλα αυτά τα αγαθά ξεκινούν με ένα σχετικό διακριτικό, πράγμα που σημαίνει ότι το αγαθό μπορεί να τιμολογηθεί δυναμικά με βάση την προσφορά και τη ζήτηση, ή ακόμη και να κυκλοφορήσει πριν το προϊόν υπάρχει. Είναι σημαντικό ότι τα NFT έχουν τα δικαιώματα για τα έσοδα από τις πωλήσεις του πραγματικού κόσμου καθώς το προϊόν μεταπωλείται. Για παράδειγμα, εάν ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια Yeezy πουλήθηκε στη Zora, τόσο ο Kanye όσο και ο Adidas θα μπορούσαν να καταγράψουν την αξία μεταπώλησης από ένα ορισμένο μερίδιο των διακριτικών.

Η RAC κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση κασέτα BOY, συνδυάζοντας φυσικά προϊόντα με δικαιώματα ιδιοκτησίας NFT. 

Πρόσφατες τάσεις

Πιο πρόσφατα, το Hashmasks Η τρέλα ξεπέρασε τον χώρο NFT στο crypto. Τα Hashmasks είναι νέα συλλεκτικά NFT που δημιουργήθηκαν από περισσότερους από 70 καλλιτέχνες παγκοσμίως. Κάθε Hashmask έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και ορισμένα χαρακτηριστικά είναι πιο σπάνια από άλλα.

εικόνα 1Πρόγραμμα πωλήσεων Hashmasks και πρωτογενών εκδόσεων

16.384 Hashmasks πωλήθηκαν για συνολικά 10.243 ETH σύμφωνα με τους πρόγραμμα πώλησης, ή περίπου 15,3 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία μπορούν να εντοπιστούν στο σύμβαση εδώ. Στην πρωτογενή αγορά, τα Hashmasks εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Ενώ η κύρια αγορά για αυτά τα Hashmasks ήταν εξαιρετικά καυτή, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν αυτά τα NFT διατηρούν την αξία τους στη δευτερογενή αγορά. Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ήδη ανεβάσει το δικό τους Hashmasks προς πώληση στο OpenSea.

Πάρα πολύ ενέργεια

Καθώς το ενδιαφέρον για την τέχνη NFT για το Ethereum έχει αυξηθεί, το ίδιο επικεντρώνεται και πάλι στην τεράστια κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την επιβεβαίωση συναλλαγών και τη μέτρηση NFTs χρησιμοποιώντας τον τρέχοντα μηχανισμό συναίνεσης Proof of Work στο Ethereum. Το Memo Atken εκτιμά ότι ο μέσος όρος NFT, όταν λαμβάνεται υπόψη η κοπή, η υποβολή προσφορών και η μεταβίβαση ιδιοκτησίας ένα αποτύπωμα περίπου 211 KgCO2. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η παρακολούθηση μιας ώρας του Netflix εκτιμάται σε 36 γραμμάρια CO2, αυτό αποθαρρύνει μερικούς καλλιτέχνες που σκέφτονταν να κυκλοφορήσουν την τέχνη τους σε αγορές NFT.

Είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους το Proof of Stake είναι τόσο σημαντικό για την ανάπτυξη του Ethereum: όχι μόνο θα βελτιώσει σημαντικά την απόδοση των δικτύων, αλλά εκτιμάται ότι θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της επιβεβαίωσης συναλλαγών στο δίκτυο κατά 99%. Ευτυχώς, το Proof of Stake στο Beacon Chain του Ethereum 2.0 έχει ήδη γεμίσει για δύο μήνες, με 2.491.268 ETH να έχει ήδη στοιχηματίσει (περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια). Η απενεργοποίηση της απόδειξης εργασίας μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό, τι νομίζουμε, ορισμένοι ερευνητές εκτίμηση ήδη από φέτος με προτάσεις για την οικοδόμηση του Ethereum απευθείας στην αλυσίδα φάρων.

DeFiDigital ArtmarketplaceMetaMaskNFTsNonfungible tokenNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me