Τι είναι η απόδειξη του στοιχήματος;

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Εξήγησε το HomeBlogBlockchain

Τι είναι η απόδειξη του πονταρίσματος?

Το Ethereum 2.0 θα φέρει τη μετάβαση από το Proof of Work στο Proof of Stake. Το Proof of Stake προσφέρει μοναδικές δυνατότητες δημιουργίας εσόδων στους κατόχους ETH. Από τον Everett Muzzy 15 Μαΐου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2020

τι είναι η απόδειξη του ήρωα πονταρίσματος 2


Το 2020, η πρώτη φάση του Ethereum 2.0 θα κυκλοφορήσει, σηματοδοτώντας μια αναθεώρηση του υπάρχοντος blockchain Ethereum 1.0 και αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην επεκτασιμότητα και την προσβασιμότητα. Ο πυρήνας της αρχιτεκτονικής Ethereum 2.0 είναι ο μηχανισμός συναίνεσης Proof of Stake (PoS), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα μηχανισμό συναίνεσης Proof of Work (PoW). 

Το PoS έρχεται με μια σειρά βελτιώσεων, όπως: ενεργειακή απόδοση, χαμηλότερα εμπόδια εισόδου, ισχυρότερα κρυπτοοικονομικά κίνητρα και μεγαλύτερες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων για ένα ευρύτερο σύνολο χρηστών. Αυτό το άρθρο στοχεύει να αποσαφηνίσει τι είναι το Proof of Stake, πώς θα εφαρμοστεί στο Ethereum 2.0 και πώς οι κάτοχοι του ETH μπορούν να προβλέψουν την αλληλεπίδραση με τη νέα αρχιτεκτονική.

Εξερευνήστε τη Γνωσιακή Βάση Ethereum 2.0 για τις Συνήθεις ερωτήσεις, τους πόρους και πολλά άλλα.

Κατανόηση των μηχανισμών συναίνεσης

Στα κατανεμημένα συστήματα, ένας μηχανισμός συναίνεσης είναι η μέθοδος με την οποία το δίκτυο συμφωνεί σε μια μοναδική πηγή αλήθειας. Σε αντίθεση με τα κεντρικά συστήματα, όπου μια πηγή αλήθειας αποφασίζεται από μια μόνο ελεγκτική οντότητα, τα κατανεμημένα συστήματα βασίζονται σε μεγάλο αριθμό αυτόνομων αρχών για να συνεργαστούν στη συντήρηση ενός ενιαίου δικτύου. Αυτοί οι διακριτοί κόμβοι πρέπει να έχουν έναν υπολογιστικό μηχανισμό με τον οποίο θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το ποια είναι η πιο πρόσφατη και ακριβής εγγραφή δεδομένων. Για να φτάσουμε στο σπίτι, αυτά τα κατανεμημένα δίκτυα πρέπει όλα να υιοθετήσουν έναν ίδιο κρυπτογραφικό μηχανισμό για να καταλήξουν σε συναίνεση.

Μηχανισμός συναίνεσης απόδειξης εργασίας

Ο μηχανισμός συναίνεσης Proof of Work (PoW) είναι επί του παρόντος ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος μηχανισμός συναίνεσης και αναμφισβήτητα ο καλύτερα κατανοητός. Πρωτοπόρος από τον Satoshi Nakamoto με την κυκλοφορία του Bitcoin το 2008, το PoW έχει μέχρι στιγμής τροφοδοτήσει την πλειοψηφία των μπλοκ υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum.

Για μια αναδυόμενη τεχνολογία όπως το blockchain, το PoW έχει αποδείξει έναν εξαιρετικά ασφαλή και αξιόπιστο μηχανισμό συναίνεσης. Τα βασικά συστατικά του PoW είναι οι ανθρακωρύχοι και η ενέργεια. Οι ανθρακωρύχοι είναι τα άτομα ή οι οντότητες που διατηρούν το δίκτυο εκτελώντας και διαχειρίζοντας κόμβους (υπολογιστές). Οι ανθρακωρύχοι κατευθύνουν κόμβους για να καταναλώσουν ηλεκτρική ενέργεια με τη μορφή υπολογιστικής ενέργειας για την επίλυση ολοένα και πιο περίπλοκων μαθηματικών προβλημάτων. Ο ανθρακωρύχος που επιλύει το πρόβλημα κερδίζει πρώτα το δικαίωμα να προσθέσει ένα μπλοκ συναλλαγών στην συνεχώς αυξανόμενη αλυσίδα διαδοχικών μπλοκ, δημιουργώντας ένα ενιαίο και επαληθεύσιμο ιστορικό δεδομένων σε ένα blockchain PoW. 

Οι δαπάνες υπολογιστικής ισχύος κοστίζουν χρήματα με τη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας – πάνω από το αρχικό κόστος υλικού για τη δημιουργία ενός λειτουργικού κόμβου. Το κόστος του να είσαι ανθρακωρύχος, ωστόσο, αξίζει τον κόπο με επιβράβευση. Όταν ένας ανθρακωρύχος εξορύσσει με επιτυχία ένα μπλοκ, λαμβάνει μια ανταμοιβή μπλοκ με τη μορφή του εγγενούς νομίσματος του μπλοκ (π.χ. BTC, ETH κ.λπ.). 

Καθώς περισσότεροι ανθρακωρύχοι αρχίζουν να εκτελούν κόμβους σε ένα blockchain, ο ρυθμός κατακερματισμού (δηλαδή η υπολογιστική ισχύς του δικτύου) αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι το επόμενο μπλοκ μπορεί να εξαντληθεί λίγο πιο γρήγορα από το προηγούμενο. Το δίκτυο προσπαθεί να διατηρήσει έναν σταθερό χρόνο αποκλεισμού (ο χρόνος μεταξύ κάθε μπλοκ). Το Ethereum εξορύσσεται κάθε ~ 14 δευτερόλεπτα και το Bitcoin εξορύσσεται κάθε ~ 10 λεπτά. Εάν το hashrate αυξάνεται και ένα μπλοκ εξορύσσεται λίγο γρηγορότερα από πριν, επομένως, η δυσκολία αυξάνεται αυτόματα για το επόμενο μπλοκ, διασφαλίζοντας ότι γίνεται λίγο πιο δύσκολο να εξορύξετε ένα μπλοκ και ο χρόνος μπλοκ είναι ξανά σταθεροποιημένος. Η δυσκολία προσαρμόζεται τακτικά μετά από κάθε μπλοκ, ώστε οι χρόνοι μπλοκ να παραμένουν σχετικά σταθεροί. 

Καθώς οι ανθρακωρύχοι εγκαταλείπουν το δίκτυο (το οποίο μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της αξίας USD του εγγενούς νομίσματος), η δυσκολία θα μειωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται πιο εύκολο για τους ανθρακωρύχους να εξορύξουν μπλοκ και να λάβουν ανταμοιβές. Αυτή η μειωμένη δυσκολία χρησιμεύει ως κίνητρο για περισσότερους ανθρακωρύχους να επιστρέψουν στο δίκτυο, διασφαλίζοντας ότι το δίκτυο παραμένει ισχυρό και επαρκώς αποκεντρωμένο. 

Τα μπλοκ PoW έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικά και ασφαλή. Το κίνητρο εναντίον ενός κακόβουλου ηθοποιού που προσπαθεί να συμβιβάσει ένα μπλοκ PoW είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή της επαρκούς ποσότητας υπολογιστικής ενέργειας για να αναλάβει ένα ποσοστό κατακερματισμού πλειοψηφίας. Η συνδυασμένη υπολογιστική ισχύς που απαιτείται για ένα άτομο να θέσει σε κίνδυνο ένα καθιερωμένο blockchain PoW όπως το Bitcoin ή το Ethereum θα κόστιζε ένα εξαιρετικό χρηματικό ποσό και μπορεί να μην υπάρχει καν.

Αν και απλές και ασφαλείς, οι αλυσίδες PoW αντιμετωπίζουν τρεις κύριες προκλήσεις: προσβασιμότητα, συγκεντρωτισμός και επεκτασιμότητα.

Προσιτότητα: Τα εμπόδια για την είσοδο στην εξόρυξη PoW είναι υψηλά. Οι αλυσίδες απόδειξης εργασίας απαιτούν σημαντική ποσότητα ενέργειας για τη συντήρηση. Ένας ανθρακωρύχος πρέπει να αγοράσει, να ρυθμίσει και να συντηρήσει όλο το απαραίτητο υλικό για να λειτουργήσει μια εγκατάσταση εξόρυξης PoW. Επιπλέον, η εξόρυξη PoW είναι εξαιρετικά ενεργειακή. Όχι μόνο ο υποκείμενος μηχανισμός είναι αναποτελεσματικός από ενεργειακή άποψη, αλλά αυξάνει περαιτέρω το εμπόδιο στην είσοδο. Για να κερδίσετε σημαντικές ανταμοιβές, είναι καλύτερο για έναν ανθρακωρύχο να ζει σε μια περιοχή με χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, οι δικαιοδοσίες προσφέρουν συχνά χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι ένας ανθρακωρύχος που επιθυμεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του θα πρέπει να σχηματίσει μια εταιρεία και να αγοράσει αρκετό εξοπλισμό εξόρυξης για να αντισταθμίσει την προσπάθεια και το σχετικό κόστος. Συνολικά, η ενεργειακή αναποτελεσματικότητα, το μεταβλητό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, το κόστος υλικού και οι εταιρικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος παρουσιάζουν σημαντικά εμπόδια εισόδου για τους περισσότερους υποψήφιους ανθρακωρύχους.

Συγκέντρωση: Τα εμπόδια στην είσοδο για εξόρυξη μπορούν να έχουν το αρνητικό δευτερεύον αποτέλεσμα της μεγαλύτερης συγκέντρωσης των ανθρακωρύχων. Καθώς γίνεται πιο δαπανηρό και λιγότερο κερδοφόρο για να γίνει ανθρακωρύχος, το δίκτυο βλέπει φυσικά μια συγκέντρωση εξόρυξης σε δύο κατηγορίες. Πρώτον, οι μεγάλοι όμιλοι ορυχείων που λειτουργούν σε περιοχές με χαμηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και κρύο καιρό (για τη μείωση του κόστους χειροκίνητης ψύξης υλικού εξόρυξης) όπως η Μογγολία και η Σιβηρία. Δεύτερον, η εξορυκτική δύναμη συγκεντρώνεται στα χέρια των δεξαμενών εξόρυξης. Καθώς καθίσταται λιγότερο επικερδές για τους περισσότερους ανθρώπους να εξορύσσουν μεμονωμένα, αγοράζουν ισχύ κατακερματισμού από μια ομάδα εξόρυξης, η οποία λειτουργεί ως μία οντότητα εξόρυξης. Μέχρι το τέλος του 2019, πάνω από το 50% των μπλοκ στο Ethereum εξορύφηκαν από δύο μόνο δεξαμενές εξόρυξης.

εικόνα 26Σχήμα: Μέχρι το τέλος του 2019, το 52,8% των μπλοκ παρήχθη από δύο δεξαμενές εξόρυξης [22,5% Ethermine, 30,3% SparkPool]

Επεκτασιμότητα: Στην τρέχουσα αλυσίδα απόδειξης εργασίας Ethereum, κάθε μπλοκ εξορύσσεται διαδοχικά. Κάθε μπλοκ μπορεί να περιέχει μόνο μια συγκεκριμένη ποσότητα δεδομένων, γνωστή ως το μέγεθος μπλοκ. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχουν περισσότερες εκκρεμείς συναλλαγές από ό, τι μπορεί να χωρέσει σε ένα μπλοκ, οι συναλλαγές που δεν το κάνουν στο επόμενο μπλοκ που πρέπει να εξορύσσεται πρέπει να «περιμένουν» για το επόμενο μπλοκ για να συμπεριληφθεί άλλη πιθανότητα. Στο Ethereum, ένα μπλοκ εξορύσσεται μία φορά κάθε ~ 14 δευτερόλεπτα, αλλά κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα υψηλών γεγονότων συναλλαγών, ορισμένοι χρήστες θα μπορούσαν να περιμένουν ώρες για την επεξεργασία των συναλλαγών τους.

consensys plexus εικονίδιο γύρο Λήψη της έκθεσης Ethereum 2.0 Staking Ecosystem

Εύρεση λύσεων με απόδειξη του στοιχήματος

Το Proof of Stake είναι ένα διαφορετικό είδος μηχανισμών συναίνεσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι blockchain για να συμφωνήσουν σε ένα μόνο πραγματικό αρχείο ιστορικού δεδομένων. Ενώ στο PoW οι ανθρακωρύχοι ξοδεύουν ενέργεια (ηλεκτρισμό) για να εξορύξουν μπλοκ σε ύπαρξη, σε PoS επικυρωτές δεσμεύονται να επιβεβαιώσουν (ή «επικυρώσουν») μπλοκ στην ύπαρξη.

Οι επικυρωτές είναι οι συμμετέχοντες στο δίκτυο που εκτελούν κόμβους (που ονομάζονται κόμβοι επικύρωσης) για να προτείνουν και να βεβαιώνουν μπλοκ σε ένα μπλοκ PoS. Το κάνουν με το στοίχημα κρυπτογράφησης (στην περίπτωση του Ethereum 2.0, ETH) στο δίκτυο και καθίστανται διαθέσιμοι για να επιλέγονται τυχαία για να προτείνουν ένα μπλοκ. Άλλοι επικυρωτές στη συνέχεια «βεβαιώνουν» ότι έχουν δει το μπλοκ. Όταν έχει συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός βεβαιώσεων για το μπλοκ, το μπλοκ προστίθεται στο blockchain. Οι επικυρωτές λαμβάνουν ανταμοιβές τόσο για την επιτυχημένη πρόταση μπλοκ (όπως κάνουν στο PoW) όσο και για την πραγματοποίηση βεβαιώσεων για μπλοκ που έχουν δει.

Τα κρυπτοοικονομικά κίνητρα για το PoS έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν πιο συναρπαστικές ανταμοιβές για σωστή συμπεριφορά και πιο αυστηρές ποινές για κακόβουλη συμπεριφορά. Το βασικό κρυπτο-οικονομικό κίνητρο βασίζεται στην απαίτηση ότι οι επικυρωτές έχουν το δικό τους crypto –– δηλαδή. χρήματα –– στο δίκτυο. Αντί να εξετάσουν το δευτερεύον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την εκτέλεση ενός κόμβου PoW, οι επικυρωτές στις αλυσίδες PoS αναγκάζονται να καταθέσουν άμεσα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στο δίκτυο. 

Οι επικυρωτές συγκεντρώνουν ανταμοιβές για τη δημιουργία μπλοκ και βεβαιώσεων όταν είναι η σειρά τους να το πράξουν. Κυρώνονται επειδή δεν ακολουθούν τις ευθύνες τους όταν είναι η σειρά τους να το πράξουν – δηλαδή εάν είναι εκτός σύνδεσης. Οι κυρώσεις για σύνδεση εκτός σύνδεσης είναι σχετικά ήπιες και ισοδυναμούν περίπου με τις αναμενόμενες ανταμοιβές με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, εάν ένας επικυρωτής συμμετέχει σωστά περισσότερο από το ήμισυ του χρόνου, τότε οι ανταμοιβές της θα είναι καθαρές θετικές. 

Εάν ένας επικυρωτής προσπαθήσει να επιτεθεί ή να θέσει σε κίνδυνο το blockchain προσπαθώντας να προτείνει ένα νέο σύνολο ιστορικού δεδομένων, ωστόσο, ξεκινά ένας διαφορετικός μηχανισμός ποινής: ένα σημαντικό μέρος του στοιχημένου ποσού τους θα περικοπεί (πιθανώς μέχρι το συνολικό ποσό στοιχήματος) και θα αποβληθούν από το δίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι ένας τεράστιος οικονομικός κίνδυνος μιας αποτυχημένης επίθεσης από έναν επικυρωτή. Για να αντλήσουμε μια αναλογία με το PoW, θα ήταν σαν ένας ανθρακωρύχος που απέτυχε σε μια επίθεση σε μια αλυσίδα PoW να αναγκαστεί να κάψει ολόκληρη την εξέδρα εξόρυξης, αντί να τρώει μόνο το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που ξόδεψε σε μια αποτυχημένη επίθεση. Επιπλέον, αυτή η αρχιτεκτονική θέτει την ασφάλεια του δικτύου απευθείας στα χέρια εκείνων που διατηρούν το δίκτυο και διατηρούν το εγγενές κρυπτο-στοιχείο του στο ίδιο το πρωτόκολλο..

Το Proof of Stake εξετάζει τα τρία θέματα των αλυσίδων PoW που συζητήθηκαν νωρίτερα – προσβασιμότητα, συγκεντρωτισμός και ιδιαίτερα δυνατότητα κλιμάκωσης:

Προσιτότητα: Οι μπλοκ Proof of Stake δεν απαιτούν από τους επικυρωτές να ανησυχούν για το αρχικό κόστος υλικού ή να δίνουν προσοχή στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας με τον ίδιο τρόπο που πρέπει οι ανθρακωρύχοι στις αλυσίδες PoW. Είναι, επομένως, ένα σημαντικά χαμηλότερο εμπόδιο στην είσοδο ενός ατόμου να εκτελεί έναν κόμβο επικυρωτή σε μια αλυσίδα PoS από το να εκτελεί έναν κόμβο εξόρυξης σε μια αλυσίδα PoW. Υπάρχει, ωστόσο, ένα αξιοσημείωτο εμπόδιο στην προσβάσιμη είσοδο για PoS. Οι επικυρωτές πρέπει να ποντάρουν ένα ελάχιστο ποσό κρυπτογράφησης για να εκτελέσουν έναν πλήρη κόμβο επικυρωτή. Για το Ethereum 2.0, για παράδειγμα, αυτό το ποσό είναι 32 ETH (6.500 $ τη στιγμή της σύνταξης). Για πολλούς, αυτό είναι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και αποτρέπει την ενεργό συμμετοχή. Με τον ίδιο τρόπο, οι αλυσίδες PoW έχουν δεξαμενές εξόρυξης, ωστόσο, θα υπάρχουν ομάδες συγκέντρωσης που συγκεντρώνουν τα κεφάλαια των συμμετεχόντων που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να ποντάρουν 32 ETH. Η ομάδα θα στοιχηματίσει εκ μέρους τους και θα λάβουν ανταμοιβές ως ποσοστό του στοιχήματός τους. 

Συγκέντρωση: Με τα μειωμένα εμπόδια εισόδου και την εξάλειψη των ανησυχιών σχετικά με την ελαχιστοποίηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, τα δίκτυα PoS είναι σημαντικά πιο αποκεντρωμένα σε επίπεδο κόμβου από τα δίκτυα PoW. Η συμμετοχή σε μια αλυσίδα PoS απαιτεί μόνο μη μηδενικό ποσό κρυπτογράφησης, σύνδεση στο Διαδίκτυο και υπολογιστή (ή τηλέφωνο / tablet). Αυτό ανοίγει τις πόρτες συμμετοχής και δημιουργίας εσόδων σε μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων. Επιπλέον, οι οικονομίες κλίμακας είναι πολύ χαμηλότερες στα οικονομικά PoS από ότι το PoW. Στα συστήματα PoW, όσο περισσότερη ισχύ κατακερματισμού ελέγχεται ο ανθρακωρύχος, τόσο μεγαλύτερο είναι το% των ανταμοιβών που θα μπορούσε να λάβει. Στο PoS, το% return του επικυρωτή παραμένει σταθερό είτε διαχειρίζεται 1 κόμβο είτε 1.000. 

Επεκτασιμότητα: Η απόδειξη μόνο του Stake δεν βελτιώνει την επεκτασιμότητα. Ωστόσο, οι αρχιτεκτονικές PoS επιτρέπουν την εφαρμογή μιας λύσης κλιμάκωσης γνωστή ως θραύση χωρίς μείωση της ασφάλειας. Το Sharding είναι ένας μηχανισμός κλιμάκωσης βάσης δεδομένων στον οποίο ένα blockchain χωρίζεται σε πολλές αλυσίδες θραύσης, καθεμία από τις οποίες είναι ικανή να επεξεργάζεται μπλοκ. Αυτό απαλλάσσει το blockchain από την υποχρέωση να επεξεργάζεται κάθε μπλοκ ταυτόχρονα και αντίθετα επιτρέπει την πολλαπλή επεξεργασία πολλαπλών μπλοκ (και, με άλλα λόγια, περισσότερα σύνολα δεδομένων). Με το Ethereum 2.0, για παράδειγμα, το sharding θα χωρίσει το blockchain σε 64 ξεχωριστές αλυσίδες θραύσης, πράγμα που σημαίνει ότι το δίκτυο θα επεξεργαστεί συναλλαγές τουλάχιστον 64 φορές την ταχύτητα συναλλαγής της αρχικής αλυσίδας PoW.

Στα δίκτυα PoW, η θραύση θα βοηθούσε την επεκτασιμότητα, αλλά θα είχε επακόλουθο αντίκτυπο στην ασφάλεια του δικτύου. Ο διαχωρισμός ενός δικτύου PoW σε θραύσματα αλυσίδων σημαίνει ότι κάθε αλυσίδα θα απαιτούσε λιγότερη ισχύ κατακερματισμού. Οι αλυσίδες PoS, ωστόσο, «γνωρίζουν» ποιοι είναι οι επικυρωτές στο δίκτυο (πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μια διεύθυνση που επισυνάπτεται σε κάθε κατάθεση και επομένως σε κάθε κόμβο επικυρωτή). Μέσω ενός αποδεδειγμένα τυχαίου αλγορίθμου, επομένως, οι αλυσίδες PoS μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι επικυρωτές που επιλέγονται για την επικύρωση μπλοκ σε διαφορετικές αλυσίδες είναι τυχαίοι, ουσιαστικά εξαλείφοντας στατιστικά την πιθανότητα ότι ένας επικυρωτής ελέγχει αρκετό ποντάρισμα για να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα σε ένα μπλοκ. Ενώ το PoW απαιτεί την αντιστάθμιση της ασφάλειας για να επιτευχθεί επεκτασιμότητα, τα δίκτυα PoS μπορούν να επιτύχουν και τα δύο μέσω θραύσης.

Απόδειξη συμμετοχής στο Ethereum 2.0

Το Ethereum 2.0 είναι μια αλυσίδα Proof of Stake που θα κυκλοφορήσει σε φάσεις, ξεκινώντας από τη Φάση 0 το 2020. Η Φάση 0 του Ethereum 2.0 θα ξεκινήσει αυτό που ονομάζεται αλυσίδα beacon, η οποία θα καθιερώσει και θα διατηρήσει τον μηχανισμό συναίνεσης του Proof of Stake.

consensys plexus εικονίδιο γύρο Διαβάστε “Τι είναι το Ethereum 2.0;” Διαβάστε περισσότερα

Στο Ethereum 2.0, ο μηχανισμός συναίνεσης PoS θα απαιτήσει από τους επικυρωτές να συμμετάσχουν στο 32 ETH για να εκτελέσουν έναν κόμβο επικυρωτή στο δίκτυο. Κάθε φορά που ένα μπλοκ έχει οριστεί να προτείνεται, τουλάχιστον 4 και έως 64 τυχαίες επιτροπές από 128 κόμβους επικύρωσης θα επιλέγονται από ολόκληρο το σύνολο επικυρωτών για να επιβεβαιώσουν το μπλοκ. (Αυτό είναι αποδεδειγμένα ασφαλές και υπάρχει λιγότερο από 1 σε τρισεκατομμύριο πιθανότητες ότι ένας εισβολέας που ελέγχει το 1/3 των επικυρωτών στο δίκτυο θα ελέγχει ⅔ των επικυρωτών σε μια επιτροπή για να εκτελέσει επιτυχώς μια επίθεση).

Για να γίνουν επικυρωτές στο Ethereum 2.0, οι επικυρωτές θα καταθέσουν 32 ETH στον υπάλληλο Σύμβαση κατάθεσης Ethereum 2.0, το οποίο αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από το Ίδρυμα Ethereum. Οι επικυρωτές θα πρέπει να ποντάρουν 32 ETH για κάθε κόμβο επικυρωτή που επιθυμούν να εκτελέσουν.

Στη Φάση 0 του Ethereum 2.0, οι ανταμοιβές για την πρόταση και τη βεβαίωση δεν θα διανεμηθούν στους επικυρωτές έως ότου επιτευχθεί το ελάχιστο όριο στοιχημένου ETH και δεσμευμένων επικυρωτών για την εκκίνηση του δικτύου. Το δίκτυο απαιτεί τουλάχιστον 524.288 ETH να στοιχηματιστεί, χωρισμένο σε τουλάχιστον 16.384 κόμβους επικυρωτή. Μόλις το κατώτατο όριο είναι διαθέσιμο και δημιουργηθεί το μπλοκ γένεσης, οι ανταμοιβές θα αρχίσουν να διανέμονται στους επικυρωτές.

Διαβάστε το Ethereum 2.0 Staking Report

Πραγματοποιήστε λήψη της τελευταίας έκθεσης για το οικοσύστημα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της συμμετοχής στο Ethereum 2.0. Κατεβάστε

Χάρη στους Mally Anderson, Ben Edgington και James Beck.

Ethereum 2.0Proof-of-stakingStakingNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me