Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogΕμπλοκή Blockchain

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας

Διαβάστε τη Λευκή Βίβλο ConsenSys: «Κεντρικές Τράπεζες και το Μέλλον του Χρήματος» από το ConsenSys 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2020

ConsenSys August Debouzy Blockchain Μελέτη περίπτωσης για ήρωα Security Token Offersings


Τα σταθερά νομίσματα –– τα κρυπτονομίσματα που διατηρούν ονομαστική αξία ή υποστηρίζονται από νομίσματα fiat–– έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια μαζί με την εκρηκτική ανάπτυξη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Τώρα, μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων τραπεζών, πειραματίζονται με ψηφιακά νομίσματα και τα stablecoin παρέχουν μια ιδανική διαδρομή εισόδου σε πολλές περιπτώσεις. 

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει επίσημα ανακοινώθηκε ότι θα εξετάσει τα πιθανά οφέλη από την εφαρμογή ενός ψηφιακού νομίσματος. Αξιωματούχοι από την Τράπεζα της Αγγλίας θα συναντηθούν με τις ακόλουθες τράπεζες για να συγκεντρώσουν έρευνα και να συζητήσουν την πιθανή εφαρμογή ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας:

 •  Η Τράπεζα της Ιαπωνίας
 • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
 • Το Sveriges Riksbank
 • Η Τράπεζα του Καναδά
 • Η Ελβετική Εθνική Τράπεζα και
 • Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) 

Νέα Λευκή Βίβλος για ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας

Στο Davos το 2020, η ConsenSys κυκλοφόρησε μια λευκή βίβλο που παρουσιάζει μια πρακτική πρόταση για τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας στο blockchain Ethereum: «Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος». 

Η λευκή βίβλος παρέχει επίσης μια επισκόπηση της ιστορίας και της τρέχουσας κατάστασης των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας, καθώς και ένα παράδειγμα του πώς ένα CBDC θα μπορούσε να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί στο blockchain Ethereum.

Τι είναι τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας? 

Τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που λογίζονται για τη χρήση ενός ενιαίου καθολικού (διανέμεται ή όχι) που ενεργεί ως μία μοναδική πηγή αλήθειας. Τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας αντιπροσωπεύουν μια αξίωση έναντι της κεντρικής τράπεζας, παρόμοια με τη λειτουργία των τραπεζογραμματίων σήμερα. Τέλος, το νόμισμα ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα – που σημαίνει ότι η παροχή CBDC ελέγχεται πλήρως και καθορίζεται από την κεντρική τράπεζα. Ένα CBDC διαφέρει από ένα παραδοσιακό cryptocurrency stablecoin όπου η έκδοση δεν ελέγχεται από τράπεζα, αλλά από μια ομάδα ατόμων. 

Η λευκή βίβλος παρέχει μια επισκόπηση των δυνατοτήτων και των κινδύνων της CBDC, καθώς και ένα παράδειγμα για το πώς μια CBDC θα μπορούσε να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί στο blockchain Ethereum. Η πρόθεση είναι να δοθεί στον αναγνώστη όχι μόνο ένα καλό υπόβαθρο σε αυτό το σημαντικό θέμα, αλλά επίσης – μέσω συγκεκριμένης πρότασης – μια πρακτική ματιά στο τι μπορεί να συνεπάγεται η εφαρμογή μιας CBDC.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τύπους ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας στη λευκή βίβλο: «Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος».

Η λευκή βίβλος εξετάζει επίσης άλλα θέματα, όπως: 

 • Κρυπτονομίσματα, σταθερά νομίσματα και άνοδος του ψηφιακού χρήματος
 • Εισαγωγή στα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας
 • Οφέλη των ψηφιακών νομισμάτων για τις κεντρικές τράπεζες και την οικονομία
 • Απαιτήσεις για την επιτυχή εφαρμογή του CDBC
 • Προτεινόμενη αρχιτεκτονική για χρήματα κεντρικής τράπεζας με βάση το Ethereum

Μεταξύ των σημαντικότερων καινοτομιών που παρατηρούμε σήμερα είναι τα stablecoin, ή τα κρυπτονομίσματα που έχουν εκδοθεί ιδιωτικά και συνδέονται με ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο, τα οποία σήμερα έχουν ανώτατο όριο αγοράς άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και το παράλληλο φαινόμενο των ψηφιακών νομισμάτων που εκδίδονται από την κεντρική τράπεζα, τα οποία αναφέρονται συνήθως ως CBDC, που αποτελούν το αντικείμενο αυτής της εργασίας. Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, πάνω από το 70% των κεντρικών τραπεζών εξετάζει την έκδοση ψηφιακού νομίσματος σε ένα blockchain. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια εξέλιξη που πρέπει να επικροτηθεί.

Τζόζεφ Λούμπιν

Γιατί έχουν σημασία τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας?

Καθώς βρισκόμαστε στο βάθος μιας οικονομικής και τεχνολογικής επανάστασης, τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι έτοιμα να επωφεληθούν από βελτιωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και εσωτερικές λειτουργίες που μειώνουν το κόστος και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα. Ένας κόσμος στον οποίο οι CBDC είναι εξέχουσες θα βελτιώσει την παγκόσμια νομισματική πολιτική παρέχοντας νέα εργαλεία για τον έλεγχο της προσφοράς χρήματος και της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. Τα άτομα θα επωφεληθούν από φθηνότερα εμβάσματα διασυνοριακά και διευθέτηση σε πραγματικό χρόνο για συγκεκριμένους αντισυμβαλλομένους. Ωστόσο, η πραγματική δημιουργία αξίας θα προκύψει από πιο συνδεδεμένα παγκόσμια συστήματα που θα αυξήσουν τη διασυνοριακή καινοτομία και συνεργασία. 

Blockchain ConsenSys σε δημόσια κατανομή αγαθών wp cta

CBDCNewsletterΕγγραφείτε στο newsletter μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΠλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Τι είναι το Enterprise EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Τι είναι το Enterprise Ethereum?

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Komgo Blockchain για εμπορία εμπορίου εμπορευμάτωνΜελέτη περίπτωσης

Komgo: Blockchain για εμπορία εμπορευμάτων εμπορευμάτων

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me