Τι θα χρειαστεί για την κεντρική χρηματοδότηση για να συμπεριλάβει την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση;

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Τι θα χρειαστεί για την κεντρική χρηματοδότηση για να συμπεριλάβει την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση?

Η κεντρική χρηματοδότηση μπορεί να ενσωματωθεί επιτυχώς με το DeFi χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το Universal Token για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές. Από τον James Beck 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου 2021

Blog Q4 2020 DEFI REPORT Λήψη αναφοράς


Αυτό είναι μέρος μιας σειράς άρθρων από την Έκθεση Ethereum DeFi Q4 2020 του ConsenSys Codefi. Πραγματοποιήστε λήψη της πλήρους αναφοράς για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρότυπα διακριτικών για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές, αγορές NFT, κοινωνικά και κοινοτικά διακριτικά, DAO, flash δάνεια, τυλιγμένα Bitcoin και Filecoin, έργα δανεισμού και άλλα.

Το 2019, Societe Generale εκδόθηκε ένα καλυμμένο ομόλογο 100 εκατομμυρίων ευρώ (112 εκατομμύρια δολάρια) ως διακριτικό ασφαλείας για το δημόσιο Ethereum. Ένα μήνα πριν, ο Santander διευθέτησε και τις δύο πλευρές μιας συναλλαγής ομολόγων ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, επίσης στο δημόσιο Ethereum. Και οι δύο περιπτώσεις αντιπροσώπευαν τα πρώτα μεγάλα τεστ για το αν τα ιδρύματα θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία σε ένα παγκόσμιο δίκτυο χωρίς άδεια. Ενώ τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία έχουν αναγνωριστεί σε εγκεκριμένες εκδόσεις του Ethereum, όπως ένα ταμείο ακινήτων ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ στην απαρτία του ConsenSys, υπάρχουν προκλήσεις για τη μεταφορά της κεντρικής χρηματοδότησης σε αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. 

Στο DeFi, κανένας εκτός από τον κάτοχο του διακριτικού δεν μπορεί να αποφασίσει εάν θα μεταφέρει ένα διακριτικό ή όχι, κάτι που είναι μία από τις βασικές υποσχέσεις του Ethereum: ότι η εμπιστοσύνη πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα ενός πρωτοκόλλου παρά σε μια δημόσια ή ιδιωτική αρχή.

Στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, η συντήρηση ενός μητρώου εμπίπτει σε μεγάλα ιδρύματα όπως κεντρικά αποθετήρια ασφαλείας, πράκτορες μεταβίβασης ή ακόμη και οι ίδιοι οι εκδότες. Τα διακριτικά ERC-20 δεν περιέχουν μια λειτουργία που επιτρέπει σε τρίτο μέρος να ελέγχει σε ποιον αποστέλλεται και για ποιους σκοπούς. Έτσι, για παράδειγμα, εάν ένα ERC-20 εκπροσωπούσε ένα ομόλογο ακινήτων, οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για την ανάπτυξη μιας χώρας να καταλήξουν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή να ρευστοποιηθούν ως είδη πολυτελείας (όπως συνέβη με το Σκάνδαλο 1MDB στη Μαλαισία). 

Λοιπόν, πώς μπορεί ένα περιουσιακό στοιχείο να είναι και τα δύο άδειο, αλλά εξακολουθεί να έχει ορισμένους ελέγχους απαραίτητους για νομικές δικαιοδοσίες; Όπως τα περισσότερα πράγματα στο Ethereum, το μηχανολογικό έργο πραγματοποιείται σε επίπεδο προτύπων, δηλαδή το ERC-1400, το οποίο είναι ένα υβριδικό διακριτικό Ethereum σχεδιασμένο για παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Το ERC-1400 κατέχει την ιδιότητα και ενός μη εύχρηστου διακριτικού (όπως ένα ERC-721) και ενός εύχρηστου διακριτικού (όπως το πιο κοινό ERC-20). Δεδομένου ότι είναι συμβατό με το πρότυπο ERC-20, παραμένει συμβατό με τα περισσότερα υπάρχοντα εργαλεία και πλατφόρμες. Αλλά έχει επίσης περισσότερους ελέγχους, ώστε να μπορεί να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις για τους εκδότες περιουσιακών στοιχείων. 

Εικόνα16Πώς τα διακριτικά με λειτουργίες escrow θα μπορούσαν να είναι διαλειτουργικά με το DeFi

Το ConsenSys Codefi έχει προωθήσει την ιδέα του ERC-1400, προτείνοντας ένα Καθολικό κουπόνι για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές. Όπως και το ERC-1400, είναι συμβατό με ERC-20, οπότε μπορεί να αλληλεπιδράσει και να μεταφερθεί σε εφαρμογές DeFi. Αλλά το σημαντικό είναι ότι εισάγει έναν νέο τύπο αναμονής διακριτικών, στον οποίο ένας χρήστης μπορεί να παραχωρήσει σε κάποιον άλλο την εξουσία να μεταφέρει διακριτικά για λογαριασμό του ή να απαγορεύσει σε έναν χρήστη να δαπανήσει τα διακριτικά για κάτι που δεν έχει συμφωνηθεί. Αυτό είναι πιο βέλτιστο από το concept allowlist / denylist στο ERC-1400, επειδή εγγυάται τη βεβαιότητα εκτέλεσης κατά τη μεταφορά ενός διακριτικού που αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο με ένα διακριτικό που αντιπροσωπεύει μετρητά, εμποδίζοντας έναν χρήστη να χρησιμοποιήσει το διακριτικό για κάτι άλλο όχι ορίζεται από την εντολή συναλλαγής. Αναδεικνύοντας ξανά το παράδειγμα 1MDB, εάν το αναπτυξιακό ταμείο είχε αναγνωριστεί σύμφωνα με το πρότυπο Universal Token, η κυβέρνηση της Μαλαισίας θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την υπεξαίρεσε ο Jho Low Πρώτον, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε εκατομμύρια σε ελεγκτικά και νομικά έξοδα.

Εικόνα18Χαρακτηριστικά του Universal Token για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές

Το πρότυπο Universal Token έχει τις ακόλουθες δυνατότητες: 

  • Για τους μηχανισμούς ελέγχου, προσφέρει μια ενότητα για ελέγχους πιστοποιητικών και μια ενότητα για ελέγχους λίστας επιτρεπόμενων + προσφέρει τη δυνατότητα επιβολής μεταφορών
  • Για την αξιοπιστία του μητρώου επενδυτών, παρέχει μια ενότητα για τη δημιουργία διακρατήσεων διακριτικών
  • Για βεβαιότητα εκτέλεσης παράδοσης έναντι πληρωμής (DVP), περιλαμβάνει δεσμεύσεις διακριτικών για ατομικό DVP και μηχανισμό Hash Time Locked Contract (HTLC) για μη ατομικά DVP
  • Για διαλειτουργικότητα, προσφέρει μια διεπαφή ERC20

Εικόνα19Πώς το Universal Token για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές θα μπορούσε να αλλάξει από CeFi σε DeFi

Επειδή το Ethereum είναι τόσο προσαρμόσιμο, είναι αυτοί οι τύποι προτύπων διακριτικών που θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται με πραγματικές περιπτώσεις χρήσης το 2021 για να φέρουν πληρέστερα τον κεντρικό τομέα χρηματοδότησης στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Προκειμένου τα περιουσιακά στοιχεία να περιέχουν τα οφέλη του DeFi, αλλά και να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της παραδοσιακής χρηματοδότησης, απαιτείται μια πιο αρθρωτή προσέγγιση, έτσι ώστε ορισμένα χαρακτηριστικά να μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός διακριτικού. Καθώς εξελίσσονται νόμοι γύρω από τα κουπόνια, το ίδιο μπορεί και η παραδοσιακή χρηματοδότηση να μεταναστεύει αργά προς πιο «αποκεντρωμένες» ρυθμίσεις. Για υπάρχουσες εφαρμογές DeFi, σύντομα ενδέχεται να καταστούν συμβατές με έναν αυξανόμενο αριθμό προτύπων διακριτικών.

Codefi Assets Sandbox

Το Codefi Assets Sandbox είναι μια πλατφόρμα δοκιμών που θα επιτρέψει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εκτιμήσουν και να εξερευνήσουν ψηφιακά στοιχεία σε ένα προσομοιωμένο ψηφιακό οικοσύστημα. Το Assets Sandbox μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, επιτρέποντας τον πειραματισμό, τη μάθηση, την εκπαίδευση και την επίδειξη. Εάν θέλετε πρόσβαση, μπορείτε να συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα.

Codefi AssetsDeFiPaymentsQ4 2020 DeFi ReportToken StandardsNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me