Εξελισσόμενες τάσεις σε δίκτυα με κουπόνι

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕπιχείρησηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogCodefi Ενεργοποίηση

Εξελισσόμενες τάσεις σε δίκτυα με κουπόνι

από Mara Schmiedt 9 Απριλίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 9 Απριλίου 2020

δίκτυο 3537401 1920 1

Από το 2016, έχουμε δει τα δίκτυα να αναπτύσσουν μια ποικιλία διαφορετικών μοντέλων διακριτικών και εκκίνησης δικτύου σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τη συμμετοχή στο δίκτυο και να αναπτύξουν τις αντίστοιχες κοινότητές τους. Μέχρι σήμερα έχουμε δει +4000 προσπάθειες, η δοκιμή εκτελείται και οι αποτυχίες για αποτελεσματική και δίκαιη διανομή διακριτικών σε χρήστες που ενισχύουν τη συμμετοχή σε αποκεντρωμένο δίκτυο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα παρακωλύει την ασφάλεια συγκέντρωση εκμεταλλεύσεων.

Μήπως αυτές οι προσπάθειες μας οδήγησαν στο χρυσό σχεδιάγραμμα με τον σωστό τρόπο για να ξεκινήσουμε ένα δίκτυο; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει αρχετυπικό, μονό μοντέλο-κατάλληλο για όλα τα μοντέλα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: καθώς η βιομηχανία ωριμάζει, οι εκκινήσεις με μάρκες θα εξελίσσονται όλο και περισσότερο και θα συμπίπτουν με τις πραγματικές εκκινήσεις δικτύου. Τι θα μπορούσε να είναι πιο γόνιμο από τα βοηθητικά διακριτικά με πραγματική χρησιμότητα?

Πού βρισκόμαστε σήμερα; Ας ρίξουμε μια ματιά στις τρέχουσες τάσεις του οικοσυστήματος και πώς αυτές εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου υπό το φως των πρόσφατων ρυθμιστικών, τεχνικών εξελίξεων και της εμφάνισης νέων παικτών στο πεδίο ανταγωνισμού.

Περίληψη

  • Ο κανονιστικός έλεγχος έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα οι αρχικές διανομές διακριτικών να γίνονται όλο και περισσότερο σε ιδιωτικούς γύρους διαπιστευμένων επενδυτών. Προτάσεις όπως το Ασφαλές λιμάνι παρουσιάστε ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της επίσημης κανονιστικής καθοδήγησης που γεφυρώνει το χάσμα του σήμερα μεταξύ της ρύθμισης και της προοδευτικής αποκέντρωσης

  • Οι ιδιωτικές υποδομές και οι πάροχοι κεφαλαίων εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο σε εγγενή επιχειρηματικά μοντέλα Web 3.0, με μοναδική θέση να υποστηρίξουν το bootstrap πρώιμου σταδίου και τη συνεχή συμμετοχή σε αποκεντρωμένα δίκτυα

  • Ο δρόμος προς την απόδειξη του στοιχήματος μεταβαίνει τελικά από τη μακρά ερευνητική του φάση και την εφαρμογή της γένεσης στην ανάπτυξη

  • Η εμφάνιση των αντιπροσωπειών εργασίας αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη εξέλιξη για να οδηγήσει την ευρύτερη υιοθέτηση και συμμετοχή τελικών χρηστών, θέτοντας ταυτόχρονα νέες προκλήσεις για την αποκέντρωση και τη διανομή συμβόλων στο εξελισσόμενο κεφάλαιο της επιτόπιας διακυβέρνησης

  • Οι στρατηγικές διανομής κουκκίδων, ως αποτέλεσμα των παραπάνω, έχουν δει μια αναλογική αύξηση των μηχανισμών διανομής που εστιάζουν στη χρήση, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης χρήσης και των διαδραστικών σταγόνων αέρα


Τάση 1: Το ρυθμιστικό τοπίο

Ποιος επιτρέπεται να πουλήσει τι, σε ποιον και πότε…

Το κάποτε πολλαπλασιαστικό, ανοιχτό σε όλους τοπίο πώλησης διακριτικών που προσέλκυσε πρώιμους χρήστες, κερδοσκόπους, καινοτόμους και απατεώνες, είναι κάτι του παρελθόντος και έχει δει πρόσφατες μεταβολές καθώς οι ρυθμιστικές αρχές ακολουθούν την καινοτομία.

«Είναι κατά τη φάση ανάπτυξης τα ερωτήματα σχετικά με τη γραμμή κινητών αξιών / μη κινητών αξιών φαίνεται να είναι πιο δύσκολο να επιλυθούν.» – Hester Pierce, Επίτροπος SEC

Αναμφισβήτητα, με ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο, υπάρχει λιγότερη ανάγκη για περιορισμό της συμμετοχής, περίπλοκες νομικές συμφωνίες, όταν η ασάφεια μπορεί να μετριαστεί διασφαλίζοντας ότι τα διακριτικά χρησιμοποιούνται πραγματικά αντί να αγοράζονται απλώς. Ωστόσο, αυτό απαιτεί να είναι διαθέσιμο ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι επικείμενες ανησυχίες συμμόρφωσης, οι αρχικές διανομές συμβόλων γίνονται όλο και περισσότερο σε ιδιωτικούς γύρους διαπιστευμένων επενδυτών. Κάποιοι επεσήμαναν ότι αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις υπονόμευσαν τα πρωτόκολλα ανοιχτού κώδικα που έπρεπε να επιτύχουν καταρχήν: βάζοντας μάρκες στα χέρια των χρηστών των οποίων τα κίνητρα ευθυγραμμίζονται με τη μεγιστοποίηση της χρησιμότητας του δικτύου και όχι τη μεγιστοποίηση των κερδών επενδυτών και ιδιωτικών εταιρειών.

Η εύρεση ενός βιώσιμου, συμμορφούμενου και κατανεμημένου μοντέλου χρηματοδότησης για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης ενός αποκεντρωμένου δικτύου, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα διακριτικά καταλήγουν στα χέρια των μακροχρόνιων συμμετεχόντων φαίνεται να παρουσιάζουν μια συνεχή, διπλή πρόκληση. Προτάσεις όπως το Ασφαλές λιμάνι και ο προληπτικός καθορισμός αυστηρών, κορυφαίων στη βιομηχανία προτύπων, αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ενδεχόμενης γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ ρύθμισης και αποκέντρωσης.

Τάση 2: Η άνοδος της απόδειξης του στοιχήματος

… Και γιατί το 2020 είναι ένα μνημειώδες έτος για το μέλλον του Proof of Stake

Από τις 8 Απριλίου 2020, η αθροιστική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων με δυνατότητα συμμετοχής ανέρχεται σε 11,19 δισεκατομμύρια δολάρια, με πάνω από τα δύο τρίτα (~ 67%) αυτής της αξίας να είναι κλειδωμένα. 

Πηγή: Stakingrewards.com, 2020

Πηγή: Stakingrewards.com, 2020

Τα δίκτυα Proof-of-Stake χρησιμοποιούν ανταμοιβές στοιχήματος, τα οποία συνδυάζονται με το πρωτόκολλο, ως μηχανισμό κινήτρου για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες συμμετέχουν με ειλικρίνεια στην επικύρωση της δραστηριότητας on-chain.

Σήμερα, όλα έχουν να κάνουν με την αλυσίδα Proof of Stake στην αγορά. Με blockchain αλυσίδων 1, όπως Tezos και Cosmos, καθώς και λύσεις layer 2, όπως το Matic και το Loom που κυκλοφόρησαν το 2019, η μακρά ερευνητική φάση στο δρόμο προς το PoS μεταβαίνει τελικά από την εφαρμογή της γένεσης στην ανάπτυξη. Το 2020, η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των λύσεων DPoS layer 2 που υποστηρίζονται από Eth2 και Ethereum, όπως το SKALE, σηματοδοτούν μια καθοριστική στιγμή για το μέλλον της υιοθέτησης του Proof of Stake.

Επιπλέον, οι πρόσφατες εξελίξεις στα συστήματα απόδειξης-πονταρίσματος αποκαλύπτουν τη σημασία του σχεδιασμού και της βελτιστοποίησης της αρχικής έναρξης του δικτύου για την επίτευξη των επιθυμητών ποσοστών συμμετοχής και τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμο η καθαρή ή κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη των πρωτοκόλλων πονταρίσματος να διανέμει μάρκες, ώστε ένας επαρκής αριθμός διαφορετικών φορέων να μπορεί να ποντάρει μάρκες και να εκτελεί κόμβους για να ασφαλίζει το δίκτυο. Η κακή και δυσανάλογη κατανομή μεταξύ των μεμονωμένων παραγόντων μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του δικτύου ή να επηρεάσει τη γενική αντίληψη της νομιμότητας της διακυβέρνησης των δικτύων.

Τάση 3: Τα νέα παιδιά στο μπλοκ

Ο εξελισσόμενος ρόλος των VC και των εκπροσώπων εργασίας

Με την άνοδο του Proof of Stake, τη διακυβέρνηση στην αλυσίδα και άλλες λειτουργίες εγγενών πρωτοκόλλων, τα δίκτυα απαιτούν ενεργές ομάδες χρηστών που διαθέτουν τόσο την τεχνογνωσία όσο και / ή τους τεχνικούς πόρους που απαιτούνται για την παροχή υπηρεσιών και υποδομών για συγκεκριμένα δίκτυα. Ταυτόχρονα, αυτά τα παραγωγικά κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία παρουσιάζουν νέες ευκαιρίες δεδουλευμένης αξίας για οντότητες με κρυπτο-εγγενή επιχειρηματικά μοντέλα που παίζουν ενεργό ρόλο στη συμμετοχή και την υιοθέτηση του δικτύου.

Από τη μία πλευρά, βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων να εξελίσσονται σε υβρίδια κρυπτοφυλακίων. Πάροχοι κεφαλαίου με μακροπρόθεσμες στρατηγικές εκμετάλλευσης όπως Multicoin Capital και τα εργαστήρια ConsenSys αναγνωρίζουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν επιπλέον άλφα υποστηρίζοντας δίκτυα στο χαρτοφυλάκιό τους μέσω της παροχής υποδομής και της εκτέλεσης κρυπτογραφικών εγγενών λειτουργιών. Αυτές οι οντότητες είναι μοναδικά τοποθετημένες για να υποστηρίζουν ομάδες που δημιουργούν αποκεντρωμένα πρωτόκολλα για την εκκίνηση του bootstrap και το jumpstart εφέ δικτύου.

Οι καλά σχεδιασμένες συμφωνίες και κίνητρα μπορούν να διασφαλίσουν ότι όλοι οι κάτοχοι διακριτικών που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση έργων πρώιμου σταδίου στον κύκλο ζωής ανάπτυξης του πρωτοκόλλου μπορούν να είναι πολύτιμοι υποστηρικτές που κερδίζουν ανταμοιβές από τη δική τους και τη συνεχή συμμετοχή και συνεισφορά στο δίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε δει τον πολλαπλασιασμό μιας άλλης ομάδας ενδιαφερομένων – των λεγόμενων «εκπροσώπων εργατικών οντοτήτων» (σε περίπτωση που δεν το έχετε διαβάσει ακόμα, δείτε αυτό το υπέροχο άρθρο από Μπεν Σπάργκαγκο). Οι εκπρόσωποι εργασιακών οντοτήτων είναι οι ενδιαφερόμενοι του δικτύου που εκλέγονται από έναν κάτοχο διακριτικού για την εκτέλεση λειτουργιών εργασίας εγγενών στο δίκτυο, όπως το στοίχημα και η ψηφοφορία, για λογαριασμό τους.

Η προϋπόθεση της απόκτησης ανταμοιβών σε παραγωγικά κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία σε αντάλλαγμα για συνεισφορές στο δίκτυο είναι ελκυστική, αλλά δεν έχουν όλοι οι κάτοχοι διακριτικών ο χρόνος, η επιθυμία ή η τεχνική ικανότητα να εκτελέσουν οι ίδιοι τις απαιτούμενες εργασίες. Εδώ μπαίνουν οι αντιπροσωπευτικές οντότητες εργασίας. Σήμερα, οι φορείς εργασίας των εκπροσώπων, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων μη-φύλαξης (Staked, Stakefish) και θεματοφύλακα (π.χ. Binance, Coinbase, Anchorage) επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην παροχή υπηρεσιών στοιχήματος τόσο σε θεσμικούς όσο και σε πελάτες λιανικής. Πιστεύουμε ότι οι θεματοφύλακες, οι ανταλλαγές, τα κεφάλαια και οι ανεξάρτητες οντότητες εργασίας των εκπροσώπων θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση ευρύτερης θεσμικής και λιανικής υιοθέτησης παραγωγικών κρυπτονομισμάτων.

Πηγή: PoS Bakerz, 2020

Πηγή: PoS Bakerz, 2020

Πρόσφατες εξελίξεις όπως Καταλύτης, Η αναβάθμιση του πρωτοκόλλου Kyber 2020, αποκαλύπτει επίσης την αυξανόμενη συνάφεια που θα διαδραματίσουν οι εργαζόμενοι φορείς στον τομέα της διακυβέρνησης είτε ως άμεσοι φορείς στη διαδικασία ψηφοφορίας είτε προσφέροντας λειτουργίες ψηφοφορίας μεσολάβησης εκ μέρους του κατόχου ενός διακριτικού.

Αναμένουμε να δούμε περαιτέρω ανάπτυξη και διαφοροποίηση στις οντότητες εργασίας των εκπροσώπων και σε άλλους παρόχους υπηρεσιών, καθώς το τοπίο Proof of Stake συνεχίζει να επεκτείνεται και πιστεύουμε ότι αυτές οι οντότητες θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση ευρύτερης υιοθέτησης και ωρίμανσης του κλάδου. Μια ερευνητική μελέτη που διεξήχθη από την ομάδα του ConsenSys τον Μάρτιο αποκάλυψε ότι σε σχεδόν 300 ενεργούς κατόχους διακριτικών, το 41,4% θα ήθελε να συμμετάσχει άμεσα στη διακυβέρνηση on-chain, ενώ το 28,2% θα ήθελε να μεταβιβάσει την ψήφο του σε έναν εκπρόσωπο.

Πηγή: ConsenSys Codefi

Πηγή: ConsenSys Codefi

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι εκπρόσωποι εργατικών οντοτήτων, ιδίως θεματοφύλακες, ανταλλαγές και κεφάλαια με μεγάλες και συγκεντρωτικές κατανομές, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κινδύνους συγκεντρώσεως, ιδίως καθώς τα συστήματα Proof of Stake εξελίσσονται όλο και περισσότερο σε διακυβερνητική αλυσίδα.

Τάση 4: Εξελιγμένες στρατηγικές διανομής διακριτικών

Το μέλλον των διανομών διακριτικών επικεντρωμένων στη χρήση

Όπως δείχνουν τα δεδομένα συμμετοχής στο δίκτυο, δεν αρκεί να υπάρχει ευρεία διανομή, αλλά κρίσιμο να υπάρχει μια διανομή που ευθυγραμμίζει τα κίνητρα μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων στο δίκτυο. Τα υγιή δίκτυα έχουν ένα αντιπροσωπευτικό και ενεργά δεσμευμένο δίκτυο ενδιαφερομένων.

Λοιπόν, πώς έχουν εκδηλωθεί οι προαναφερθείσες τάσεις ως σχεδιαστικά ζητήματα σε πιο πρόσφατα μοντέλα διανομής token?

Έχουμε δει μια αναλογική αύξηση των δημόσιων μηχανισμών διανομής διακριτικών που επικεντρώνονται στη στόχευση ενεργών συνεισφέροντων χρηστών. 

Πηγή: Smith & amp; Στέμμα, 2019

Πηγή: Σμιθ & Στέμμα, 2019

Αυτά έχουν τη μορφή αμφότερων διαδραστικών airdrops, όπως το Livepeer ή το Edgeware, καθώς και διαφορετικές υλοποιήσεις διανομών διακριτικών με δυνατότητα απόδειξης χρήσης, όπως NuCypher, Solana και SKALE που εστιάζονται στη διανομή διακριτικών σε πραγματικούς χρήστες.

Πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός μοντέλων διανομής που συντελούν στην αυτοεπιλεγμένη παραγωγική προσπάθεια πέρα ​​από τις εισφορές κεφαλαίου σε μια πώληση ή (ψευδο) – τυχαία επιλογή σε ένα παθητικό airdrop είναι απαραίτητο για:

  • Μεγιστοποιήστε την κανονιστική συμμόρφωση διασφαλίζοντας ότι ένα διακριτικό χρησιμοποιείται για τον επιδιωκόμενο σκοπό του στο δίκτυο, και όχι μια κερδοσκοπική εκμετάλλευση.

  • Φιλτράρετε για τους συμμετέχοντες που είναι πιο πιθανό να συμμετάσχουν στο δίκτυο για να αποθαρρύνουν τις βραχυπρόθεσμες κερδοσκοπίες, την αστάθεια των τιμών και το ντάμπινγκ.

  • Εκκινήστε αποτελεσματικά το δίκτυο κατά την εκτόξευση, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους πρώτους υιοθέτες να εξοικειωθούν με το δίκτυο και να κερδίσουν ανταμοιβή βάσει συμβόλων για τις προσπάθειές τους

συμπέρασμα

Με την τεχνική ωρίμανση των δικτύων που λειτουργούν με διακριτικά, ιδίως στο πλαίσιο της αυξανόμενης υιοθέτησης του Proof of Stake, η βιομηχανία αφήνει πίσω της τα εφηβικά, άγρια ​​δυτικά χρόνια καθώς αρχίζουμε να μπαίνουμε στο κεφάλαιο της «πραγματικής» χρήσης και χρησιμότητας.

Το κεφάλαιο της χρήσης δημιουργεί επίσης ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας για τους ενδιαφερόμενους με επιχειρηματικά μοντέλα με κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένων VC και εκπροσώπων εργατικών οντοτήτων, που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην υιοθέτηση και ωρίμανση παραγωγικών κρυπτογραφικών στοιχείων και στα αποκεντρωμένα δίκτυα που αποτελούν μέρος του.

Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη επίσημης κανονιστικής καθοδήγησης σχετικά με το προσχέδιο συμμόρφωσης με διακριτικά, πιστεύουμε ότι ο αναδυόμενος λόγος, η ρύθμιση του βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας και η αυξανόμενη εστίαση στις διανομές διακριτικών που εστιάζονται στη χρήση είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στο Codefi Activate, έχουμε προβλέψει αυτήν την εξέλιξη του κλάδου και είμαστε καλά προετοιμασμένοι να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην προώθηση της υιοθέτησης αποκεντρωμένων δικτύων, ενδυναμώνοντας τους χρήστες και τους ενεργοποιητές μέσω του επιπέδου εφαρμογής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Codefi Activate; Επίσκεψη activate.codefi.network

Σε σενάριο της Mara Schmiedt, Global Strategy and Business Development Lead, Codefi Networks

Αποκεντρωμένα δίκτυαDeFiIndustry InsightNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map