Ήρθε η ώρα να επανεδημοκρατίσουμε τη χρηματοδότηση των τοπικών μας κοινοτήτων

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Ήρθε η ώρα να επανεδημοκρατίσουμε τη χρηματοδότηση των τοπικών μας κοινοτήτων

από τον Alex Kostura 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσιεύτηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2020

brian jones JFpLW xhvco ξεμπλοκάρετε


Η ConsenSys Codefi και μια πρόσφατη εξαγορά θα αποκαταστήσουν τη συμμετοχή των λαϊκών λαών στα ομόλογα muni, που γράφτηκαν από τους Patrick Berarducci και Emma Channing

Η αγορά δημοτικών ομολόγων ήταν πάντα δημοφιλής στους επενδυτές λιανικής, προσφέροντας αυτό που θεωρείται σχετικά ασφαλής επένδυση συχνά με ομοσπονδιακές και κρατικές φορολογικές απαλλαγές. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποτιμηθεί από την επένδυση στις κοινότητές τους με ονομαστικές αξίες 100.000 $.

fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash.jpg

Τα κάποτε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την κοινότητα είναι πλέον αποκλειστικά για μεγάλα ιδρύματα και αμοιβαία κεφάλαια, μετατοπίζοντας το επίκεντρο από ευκαιρίες βελτίωσης των κοινοτήτων σε έργα που αποφέρουν κέρδη.

Οι προσπάθειες να μετατοπιστεί η εστίαση στην κοινότητα έχουν επιτύχει. Ορισμένες πόλεις των Η.Π.Α. έχουν χρησιμοποιήσει επιτυχώς «ομόλογα mini muni» για έργα υποδομών μικρών κοινοτήτων. Λόρενς, Κάνσας, με λιγότερους από 100.000 κατοίκους, εκδόθηκε περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια ομολόγων ειδικά για την αγορά πυροσβεστικού οχήματος το 2017 και το Ντένβερ πούλησε 12 εκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα mini muni σε 20 λεπτά το 2014. Στην πραγματικότητα, περίπου τα μισά από τα δημοτικά ομόλογα που εκδόθηκαν το 2019 ήταν κάτω από 10 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν μόνο περίπου 31 εκατομμύρια δολάρια ή το 5% της αγοράς δημοτικών ομολόγων.

Ενώ αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν άφθονη τοπική ζήτηση, το υψηλό κόστος έκδοσης μικρότερων ομολόγων αποτρέπει την κλιμάκωση. Αυτό είναι σαφές από την κατάρρευση μιας καλά χρηματοδοτούμενης εκκίνησης Φιλικός, που αποσκοπούσαν στο να φέρουν τα μουνί στις μάζες, αλλά αγωνίστηκαν μπροστά στο υψηλό κόστος πώλησης, διανομής και συντήρησης των ομολόγων.

Διαδικασία για χρηματοδοτούμενα από την Κοινότητα Munis

Στο παρελθόν, τα δημοτικά ομόλογα χρηματοδότησαν τεράστια, επαναστατικά έργα. Ένα από τα πρώτα ομόλογα muni εκδόθηκε το 1818 από το κράτος της Νέας Υόρκης για τη χρηματοδότηση του καναλιού Erie, το οποίο επέτρεψε χαμηλότερα έξοδα αποστολής μεταξύ των Midwest και Northeast των ΗΠΑ, μειώνοντας τις τιμές των τροφίμων και των προμηθειών για τις ανατολικές πόλεις. Επίσης αξιοσημείωτο, η Γέφυρα Golden Gate κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας χρηματοδότηση από ένα 35 εκατομμύρια δολάρια προσφορά ομολόγων αγοράστηκε από κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο.

Αλλά ομόλογα μίνι muni συνήθως δεν έχουν τόσο μεγάλες φιλοδοξίες. Με μεγέθη ζητημάτων που κυμαίνονται μεταξύ 10-20 εκατομμυρίων δολαρίων σε 5.000 δολάρια, τα περισσότερα κεφάλαια πέρυσι είχαν χρησιμοποιηθεί σε έργα που κοστίζουν λιγότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια: διακριτά έργα επιπτώσεων στην κοινότητα παρά μεγαλύτερα κυλιόμενα σχέδια υποδομής.

Το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση δημοσίων υποδομών μικρότερης κλίμακας είναι ότι το κόστος έκδοσης είναι εξίσου υψηλό με το ομόλογο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία πώλησης και διαχείρισης ομολόγων muni εντός των τοπικών κοινοτήτων προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο διοικητικού κόστους μαζί με κανονιστικές απαιτήσεις. Τα εμπόδια εισόδου είναι υψηλά για μικρότερες εταιρείες που εισέρχονται στο Αγορά δημοτικών ομολόγων 3,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, πρέπει να αλλάξει η υποδομή γύρω από την έκδοση ομολόγων. Η τεχνολογία Blockchain, με τη δυνατότητά της να φέρει επανάσταση στον κοινωνικό και κεφαλαιακό συντονισμό, είναι σε ιδανική θέση για τη δημιουργία καινοτόμων και διαχειρίσιμων ευκαιριών στη χρηματοδότηση ομολόγων.

Στην πράξη, οι δήμοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το tokenization για να καταστήσουν δυνατή την αποτελεσματικότερη διαχείριση καθ ‘όλη τη διάρκεια του ομολόγου. Οι πληρωμές τόκων, για παράδειγμα, μπορούν να προγραμματιστούν αυτόματα χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια.

Απόκτηση χρηματοοικονομικών συστημάτων κληρονομιάς

Ως λειτουργικό σύστημα για εμπόριο και χρηματοδότηση, το ConsenSys Codefi χρησιμοποιεί ήδη αποτελεσματικά και αξιόπιστα την τεχνολογία blockchain για πολλές περιπτώσεις. Η Codefi επέτρεψε στο κτηματολόγιο της Αυτού Μεγαλειότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο να δοκιμάσει την αναγνώριση της ακίνητης περιουσίας, για παράδειγμα, μαζί με την εκπροσώπηση 26 εκατομμυρίων ευρώ της ιδιοκτησίας ενός κτηρίου στο Παρίσι. Η πλατφόρμα έχει δημιουργήσει την πρώτη παγκόσμια συμβολική επένδυση χρηματοοικονομικών διαφορών στον κόσμο, εξουσιοδότησε τις εταιρείες να δέχονται ψηφιακές, προγραμματιζόμενες πληρωμές και ενσωματωμένες αναλύσεις δεδομένων για δανειοδοτική δραστηριότητα “DeFi” με βάση το blockchain.

Η Codefi προετοιμάζεται επί του παρόντος να τροφοδοτήσει το παγκόσμιο εμπόριο για μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορευμάτων στον κόσμο μέσω της Covantis, μιας πρωτοβουλίας που δημιούργησαν οι ADM, Bunge, Glencore Agriculture, Cargill και Louis Dreyfus Company.

Η οικοδόμηση μιας οικονομικά αποδοτικής και αποτελεσματικής λύσης για άμεσες, τοπικές επενδύσεις σε ομόλογα mini muni είναι καλό για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τη δημοκρατία. Σε τελική ανάλυση, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο να επενδύσουν στις τοπικές τους κοινότητες και διαθέτουν τη βαθύτερη γνώση και γνώση για την προστασία από τον κίνδυνο και τον υπερβολικό δανεισμό. Μεγαλύτερη τοπική συμμετοχή σε ομόλογα mini-muni θα επανασυνδέσει τους κατοίκους με τις κοινότητές τους.

Ως πραγματική περίπτωση χρήσης ψηφιακών κινητών αξιών, τα ομόλογα mini muni είναι μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη για να βοηθήσουν τις πόλεις να αλληλεπιδράσουν, να ενημερώσουν και να ανταμείψουν τους πολίτες που επενδύουν.

Έτσι, στο ConsenSys, προχωράμε ακόμη περισσότερο για να στοιχηματίσουμε σε αυτό το όραμα για μια καλύτερη εμπειρία συγκέντρωσης χρημάτων από το muni: ConsenSys Digital Securities LLC (“CDS”), ο Το FINRA έχει εγγραφεί ο εσωτερικός μεσίτης έμπορος της ConsenSys, έχει αποκτήσει Χρηματοοικονομικά συστήματα Heritage Inc. για να εισέλθουν στη χρηματοοικονομική αγορά του muni και να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τους εκδότες του muni να χρησιμοποιούν το λογισμικό Codefi για να αντισταθμίσουν τις προσφορές τους στο muni.

patrick-robert-doyle-OvXht_wi5Ew-unsplash.jpg

Το μέλλον των δημοτικών ομολόγων

Η ConsenSys είναι ενθουσιασμένη για να προχωρήσει με καινοτομίες τόσο στην τεχνολογία όσο και στη δομή που θα υποστηρίξουν την εξέλιξη των μίνι muni bond. Το Tokenization μπορεί να κάνει μια ήδη ισχυρή χρηματοοικονομική αγορά πιο προσιτή για άτομα και κοινότητες.

«Τα διακριτικά, ψηφιακά δημοτικά ομόλογα μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αγοράς των muni στο αρχικό της πνεύμα με γνώμονα την κοινότητα, καθιστώντας τις κινητές αξίες πιο προσιτές σε καθημερινούς πολίτες επενδυτές και πιο οικονομικά αποδοτικές για κοινότητες όλων των μεγεθών», δήλωσε ο Joseph Lubin, συν-δημιουργός του Ethereum και ιδρυτής του ConsenSys. «Προσαρμόσιμες ψηφιακές συμφωνίες ή έξυπνες συμβάσεις, θα βοηθήσουν στον εξορθολογισμό και την αυτοματοποίηση διαδικασιών όπως η πληρωμή και ο διακανονισμός ομολόγων, η νομική διαιτησία και η επαλήθευση ταυτότητας επενδυτή».

Τα μέλη της κοινότητας θα έχουν πάντα το μεγαλύτερο κίνητρο να επενδύσουν στο περιβάλλον τους, και η συμβολισμός καθιστά αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες μια ρεαλιστική τοπική προοπτική για άλλη μια φορά. Οι κάτοικοι γνωρίζουν ποιοι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να βελτιωθούν ή να κατασκευαστούν. Οι γονείς κατανοούν τις τοπικές ανάγκες και θα επενδύσουν σε καλύτερα σχολεία, πάρκα και κοινόχρηστους χώρους. Η χρηματοδότηση που υποστηρίζεται από το Blockchain και δεσμεύεται από την κοινότητα μπορεί να διασφαλίσει ότι οι επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, βελτιώνοντας παράλληλα τη λογοδοσία και την τοπική δημοκρατία.

Ο Patrick Berarducci είναι συν-επικεφαλής της ConsenSys Codefi και της παγκόσμιας fintech στη Νέα Υόρκη και η Emma Channing είναι εγγεγραμμένος εκπρόσωπος της ConsenSys Digital Securities LLC και της Heritage Financial Systems Inc. στο Κολοράντο.

Industry InsightNewsletterΕγγραφείτε στο newsletter μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me