Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σκληρό πιρούνι της Κωνσταντινούπολης

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

ΑρχικήBlogNews

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σκληρό πιρούνι της Κωνσταντινούπολης

Η επόμενη αναβάθμιση δικτύου της Ethereum και τι θα έρθει. Από το ConsenSys 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019

Ήρωας Ethereum ConsenSys 2

Η μέρα είναι σχεδόν κοντά, η 8η αναβάθμιση δικτύου της Ethereum είναι κοντά μας. 

Το 8ο σκληρό πιρούνι Ethereum πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2019. Για όσους δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τον όρο σκληρό πιρούνι, σκεφτείτε τη διαδικασία ως «αναβάθμιση δικτύου». Η ακριβής ημερομηνία μπορεί να αλλάξει λόγω των μεταβλητών χρόνων και ζώνων ώρας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Ρολόι αντίστροφης μέτρησης Hard Fork της Κωνσταντινούπολης στο Ethercan. 

Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα από τα πολλά σκληρά πιρούνια Αιθέριο 1.x που θα πραγματοποιηθεί πριν από το Ethereum 2.0. Η μετάβαση του Ethereum από τον τρέχοντα μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης εργασίας προς απόδειξη συναίνεσης των μερών. Ο τρέχων σταθερός αριθμός μπλοκ για τη μετάβαση είναι: Αριθμός μπλοκ: # 9069000. 

Η αναμενόμενη ημερομηνία για το σκληρό πιρούνι είναι Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Αναβαθμίσεις της Κωνσταντινούπολης 

Η Κωνσταντινούπολη προσφέρει αναβαθμίσεις που θα αλλάξουν το κόστος διαφόρων opcodes για την αποτροπή ανεπιθύμητων ανεπιθύμητων μηνυμάτων και τη βελτίωση της συνολικής ανθεκτικότητας επίθεσης άρνησης υπηρεσίας. Αυτή η αναβάθμιση θα επιτρέψει μεγαλύτερη διαλειτουργικότητα Ethereum και Zcash, καθώς και με άλλα κρυπτονομίσματα εργασίας με βάση το Equihash. Θα υπάρξουν διάφορες αλλαγές στους opcodes (κωδικοί λειτουργίας), οι οποίοι θα αυξήσουν επίσης την απόδοση κλιμάκωσης για λύσεις που βασίζονται σε τεχνολογία απορρήτου μηδενικής γνώσης, όπως SNARKs και STARKs. 

Αποδεκτή EIP’s

Οι EIP είναι προτάσεις βελτίωσης Ethereum που συζητούνται και συζητούνται πριν από κάθε σκληρό πιρούνι Ethereum. Όλοι μπορούν να γράψουν ένα EIP και να προτείνουν τη βελτίωσή τους για το δίκτυο Ethereum. Συνολικά προτάθηκαν 11 EIP για την αναβάθμιση της Κωνσταντινούπολης και έξι επιλέχθηκαν για εφαρμογή. Ακολουθούν τα EIP που έγιναν αποδεκτά για την Κωνσταντινούπολη: 

EIP-152: Προσθέτει τη λειτουργία συμπίεσης Blake2 F προκατασκευή. Αυτό το EIP θα επιτρέψει τη λειτουργία κατακερματισμού BLAKE2b και άλλες υψηλότερες στρογγυλές παραλλαγές 64-bit BLAKE2 να λειτουργούν φθηνά στο EVM, επιτρέποντας ευκολότερη διαλειτουργικότητα μεταξύ Ethereum και Zcash, καθώς και άλλων νομισμάτων PoW με βάση το Equihash.


EIP-1108: Μειώστε το κόστος αερίου προσυσκευασίας alt_bn128, διότι τα αριθμητικά προσχέδια ελλειπτικής καμπύλης είναι υπερτιμημένα. Η εκ νέου τιμολόγηση των προκατασκευασμένων θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό μια σειρά από λύσεις απορρήτου και λύσεις κλιμάκωσης στο Ethereum.

EIP-1344: Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία προδιαγραφή για τον τρόπο με τον οποίο το αναγνωριστικό αλυσίδας έχει οριστεί για ένα συγκεκριμένο δίκτυο και αντ ‘αυτού βασίζεται σε επιλογές που γίνονται χειροκίνητα από τους υπεύθυνους εφαρμογής και την κοινότητα αλυσίδων. Αυτό το EIP προτείνει τη χρήση του αναγνωριστικού αλυσίδας για την αποφυγή επιθέσεων επανάληψης μεταξύ διαφορετικών αλυσίδων και θα ήταν ωφέλιμο να υπάρχει η ίδια δυνατότητα σε έξυπνα συμβόλαια κατά το χειρισμό υπογραφών, ειδικά όσον αφορά τα σχήματα υπογραφής Layer 2. 

EIP-1844: Η ταχεία ανάπτυξη της πολιτείας Ethereum έχει προκαλέσει ορισμένους opcodes να είναι πιο εντατικοί σε πόρους από ό, τι στο παρελθόν. Επομένως, αυτό το EIP επαναπροσδιορίζει ορισμένους opcodes, για να επιτύχει μια καλή ισορροπία μεταξύ των δαπανών φυσικού αερίου και της κατανάλωσης πόρων. 

EIP-2028: Η κλήση δεδομένων μέσω αλυσίδας απαιτεί πληρωμή φυσικού αερίου στο δίκτυο Ethereum. Μέρος του EIP θα μειώσει το κόστος φυσικού αερίου από την τρέχουσα τιμή του 68 αερίου ανά byte σε 16 αερίου ανά byte, γεγονός που θα βοηθήσει στην αύξηση του εύρους ζώνης καθώς περισσότερα δεδομένα μπορούν να χωρέσουν σε ένα μόνο μπλοκ. 

EIP-2200: Παρέχει έναν δομημένο ορισμό των αλλαγών μέτρησης καθαρών αερίων για το SSTORE opcode, επιτρέποντας νέες χρήσεις για αποθήκευση συμβολαίου και μειώνοντας το υπερβολικό κόστος φυσικού αερίου όταν δεν ταιριάζει με τον τρόπο λειτουργίας των περισσότερων εφαρμογών.

Για χρήστες Ethereum

Εάν κρατάτε ή χρησιμοποιείτε αιθέρα με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες υπηρεσίες, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα:

  • Κρατήστε ή πραγματοποιήστε συναλλαγή αιθέρα μέσω ενός κινητού πορτοφολιού, όπως το MetaMask ή το Coinbase Wallet
  • Κρατήστε αιθέρα σε ανταλλαγή όπως Coinbase, Binance, Kraken κ.λπ.. 
  • Χρησιμοποιήστε ένα πορτοφόλι υλικού όπως το Ledger ή το Trezor. 

Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες ενδέχεται να σας ενημερώσουν για την ανάληψη πρόσθετων ενεργειών, όπως η ανταλλαγή, η συσκευή υλικού ή η υπηρεσία πορτοφολιού, οπότε απλώς βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτές εάν ισχύουν. 

Για δρομείς κόμβων

Το Ethereum είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer, οπότε όποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή την υποδομή Ethereum θα πρέπει να ενημερώσει το λογισμικό του σε μια έκδοση πελάτη Ethereum που είναι “έτοιμη για χρήση” και θα πρέπει να το κάνει πριν από την 1η Δεκεμβρίου.

Εάν χρησιμοποιείτε Infura, τότε δεν απαιτούνται αλλαγές. Το Infura είναι έτοιμο και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από εσάς. Η Infura λειτουργεί αξιόπιστη υποδομή Ethereum για πάνω από τρία χρόνια και έχει αποδειχθεί ικανός στο χειρισμό μεγάλης κλίμακας ενημερώσεων κατά τη διάρκεια σκληρών δικράνων δικτύου. Θα φροντίσουν για την αναβάθμιση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε εξαιρετικό λογισμικό.

Οι ακόλουθες εκδόσεις λογισμικού πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εάν “χάσετε το πιρούνι” και δεν αναβαθμίσετε το λογισμικό σας εγκαίρως, δεν θα έχετε πλέον ακριβή προβολή της πηγής δεδομένων blockchain. Λείπει το πιρούνι θα απαιτούσε να συγχρονίσετε ξανά τον κόμβο σας με το blockchain Ethereum, το οποίο θα μπορούσε να διαρκέσει ώρες ή και ημέρες.

Πώς οι κόμβοι μπορούν να ετοιμαστούν “fork-ready”:
  1. Ελέγχετε τακτικά τις σελίδες πελατών για την ανακοίνωση ενημέρωσης λογισμικού:
  1. Ελέγξτε το ενημερώσεις πιρούνι για να προσδιορίσετε εάν χρειάζονται αλλαγές στις εφαρμογές σας ή εάν επηρεάζονται τυχόν χρήστες.

  2. Ενημερώστε τον κόμβο σας πριν από το μπλοκ πιρούνι.

Τι έπεται? 

Υπάρχει μια λίστα με τα προγραμματισμένα σκληρά πιρούνια Ethereum μετά την Κωνσταντινούπολη ως μέρος του ETH 1.x, το οποίο είναι το ολοκληρωμένο σύνολο αναβαθμίσεων στο κεντρικό δίκτυο Ethereum που προορίζονται για βραχυπρόθεσμη υιοθέτηση. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ethereum 1.x και την ομάδα πίσω από τις συνεχείς βελτιώσεις και αναβαθμίσεις εδώ και εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τον χάρτη πορείας προς το Serenity (ETH 2.0), συμπεριλαμβανομένων όλων των φάσεων για την απόδειξη της συμμετοχής στο Ethereum. 

Στην πρώτη φάση του Serenity θα δούμε την κυκλοφορία του Beacon Chain, το οποίο είναι ένα μπλοκ Block of Proof of Stake και θα σηματοδοτήσει την εκτέλεση του μακροχρόνιου σχεδιασμού που μετατράπηκε από απόδειξη εργασίας σε απόδειξη του μηχανισμού συναίνεσης μεριδίων. Η αλυσίδα Beacon θα σηκωθεί και θα τρέξει παράλληλα με την αρχική αλυσίδα Ethereum PoW, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει διακοπή στη συνέχεια των αλυσίδων. Μείνετε συντονισμένοι για μελλοντικές αναρτήσεις σχετικά με τις αναβαθμίσεις δικτύου Ethereum και τη διαδρομή προς το Serenity.  

Ενημερωτικό δελτίο Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum 2 0 Staking EcosystemΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση σχετικά με το οικολογικό σύστημα Ethereum 2.0

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματοςΛευκό χαρτί

Κεντρικές τράπεζες και το μέλλον του χρήματος

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map