People Behind the Machine: Γνωρίστε την Cryptographer Amira Bouguera

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Contents

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

HomeBlogBlockchain Ανάπτυξη

People Behind the Machine: Γνωρίστε την Cryptographer Amira Bouguera

Η Amira αφηγείται την ιστορία του να έρχεται στο ConsenSys, το πάθος της για την κρυπτογραφία και τον τρόπο με τον οποίο το απόρρητο βρίσκεται στον πυρήνα του Ethereum. Από το ConsenSys 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019

1 u2oS1uOusLocTgc9jxEI Q


Η Amira Bouguera είναι κρυπτογράφος και μηχανικός ασφαλείας στο ConsenSys Paris. Αποφοίτησε με πτυχίο μηχανικής στην κρυπτογραφία και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από το ENSIMAG στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Η Amira κατέχει επίσης μεταπτυχιακό στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Houari Boumedienne. Επικεντρώνεται στο R&Δ θέματα σχετικά με το απόρρητο, την επεκτασιμότητα και άλλα σχετικά ανοιχτά θέματα του Ethereum 2.0.

Πώς και πότε εμφανίστηκαν το blockchain και το Ethereum στο ραντάρ σας?

Ένας φίλος μου ήταν πολύ παθιασμένος με το bitcoin και το Ethereum και μου μίλησε για το περίφημο Επίθεση DAO και το σκληρό πιρούνι στο Ethereum. Η επίθεση έπληξε το ενδιαφέρον μου και άρχισα να ψάχνω για να μάθω περισσότερα για το τι συνέβη και ποια ευπάθεια ασφαλείας προκάλεσε αυτό το σφάλμα.

Κρατώντας το blockchain στο ραντάρ μου, επέλεξα ένα μάθημα στις αρχές του 2017 για να μάθω για τη χρήση της κρυπτογραφίας στην αρχιτεκτονική blockchain. Στη συνέχεια, πήρα μια πρακτική άσκηση στο Tessi Labs για να μάθω περισσότερα σχετικά με το blockchain hands-on. Αργότερα, συμμετείχα σε ένα hackathon που διοργάνωσε η ομάδα κοινωνικών επιπτώσεων του ConsenSys. Η ομάδα μου δημιούργησε το Εφαρμογή CoverUs , και κερδίσαμε την πρόκληση της οικονομικής ένταξης! Έκανα αίτηση στο ConsenSys και μπήκα στο γραφείο του Παρισιού τον Ιανουάριο του 2018.

Για τι σας ενθουσιάζει το πεδίο κρυπτογραφίας? 

Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το πώς θα παίξουν τα πρωτόκολλα μετα-κβαντικής πληροφορικής και μηδενικής γνώσης στο χώρο του blockchain.

Η τεχνολογία Blockchain βασίζεται σε πολλές κρυπτογραφικές τεχνικές με διάφορους τρόπους. για παράδειγμα, υπογραφή συναλλαγών χρησιμοποιώντας ψηφιακή υπογραφή (αλγόριθμος ECDSA). Η ασφάλεια πίσω από τα περισσότερα κρυπτογραφικά πρωτόκολλα βασίζεται στη δυσκολία επίλυσης ορισμένων μαθηματικών προβλημάτων (για παράδειγμα, ECDSA για πρόβλημα Διακριτού λογάριθμου).

Οι κβαντικοί αλγόριθμοι όπως το Shor μπορούν να λύσουν διάφορα μαθηματικά προβλήματα. Το Shor, για παράδειγμα, μπορεί να λύσει τους διακριτούς λογάριθμους σε πολυωνυμικό χρόνο, που θα έσπαζαν τους αλγόριθμους ECDSA.

Ουσιαστικά, ο στόχος της κβαντικής κρυπτογραφίας είναι η ανάπτυξη κρυπτογραφικών συστημάτων που είναι ασφαλή έναντι κβαντικών και συμβατικών υπολογιστών, ενώ είναι σε θέση να συνεργάζονται με υπάρχοντα πρωτόκολλα και δίκτυα επικοινωνίας.

Ποιες ευκαιρίες και προκλήσεις εργάζεστε στο ConsenSys?

Ερευνώ λύσεις για την επίλυση κοινών ζητημάτων Ethereum. Και συγκεκριμένα επεκτασιμότητα και ιδιωτικότητα

Επεκτασιμότητα:

Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι η πιο συχνά συζητούμενη πρόκληση σχετικά με το Ethereum. Η μελλοντική επιτυχία των Ethereum και Web3 στο σύνολό της εξαρτάται από την ικανότητά της να κλιμακωθεί καθώς αυξάνεται η ζήτηση. Επί του παρόντος, το δίκτυο Ethereum μπορεί να επεξεργαστεί περίπου 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Αμέτρητα R&Οι ομάδες D δοκιμάζουν επί του παρόντος λύσεις για την επίλυση του προβλήματος κλιμάκωσης. Οι λύσεις Layer 1 περιλαμβάνουν Sharding and Casper και Layer 2 όπως Plasma και Payment Channels ή State Channels. Έχω μεγάλες ελπίδες ότι το Το ζήτημα της επεκτασιμότητας θα επιλυθεί στο εγγύς μέλλον.

Μυστικότητα:

Το απόρρητο είναι ένα καυτό θέμα για αυτόν τον κλάδο. Η ομάδα μου και εγώ ερευνούμε ζητήματα απορρήτου και βασίζουμε σε προηγμένες τεχνικές υπολογιστών μηδενικής γνώσης όπως Αλεξίσφαιρες, ZKSnarks, ZKStarks, και υπογραφές δαχτυλιδιών. Τόσο η εφαρμογή αυτών των κρυπτογραφικών μεθόδων όσο και η βελτιστοποίηση της πολυπλοκότητας του υπολογισμού τους αποτελούν σήμερα εμπόδιο για τους προγραμματιστές. Εργαζόμαστε για την επίλυση των προκλήσεων απορρήτου και κλιμάκωσης, παραμένοντας όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένη.

εικόνα1

Τι συμβουλές και εργαλεία έχετε για τους ερευνητές του Web3?

Eth Research

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό μέρος για τους αιθέριους σπασίκλες να διεξάγουν πολιτισμένες συζητήσεις με επίκεντρο την προώθηση της έρευνας Ethereum. Κάθε ανοιχτό πρόβλημα που δεν έχει ακόμη λυθεί υπάρχει. Μη διστάσετε να συνεισφέρετε σε οποιοδήποτε έργο ανοιχτού κώδικα, εάν θέλετε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του Ethereum 2.0!

Gitter κανάλι συνομιλίας 

Αυτό το κανάλι συνομιλίας ανοιχτού κώδικα είναι χρήσιμο για τους προγραμματιστές του Github να μάθουν από ειδικούς στην ψηφιοποιημένη ουσία. Περνάω πολύ χρόνο στο Υτανο και Επιμέλεια Gitter chat room. 

Zepkit

Το Zepkit είναι ένα κιτ εκκίνησης που εισάγει devs σε dapps. Περιλαμβάνει ένα διαδραστικό σεμινάριο και ενσωματώνει δημοφιλή εργαλεία προγραμματισμού web3 όπως Υτανο, OpenZeppelin, Αντιδρώ, και Infura, που βοηθούν στην επιτάχυνση της εγκατάστασης και της ανάπτυξης.

Remix 

Το Remix είναι ένα ID Solidity που χρησιμοποιείται για τη σύνταξη, τη μεταγλώττιση και τον εντοπισμό σφαλμάτων στον κώδικα Solidity του έξυπνου συμβολαίου σας. Παρέχει επίσης εξαιρετικά εργαλεία για τη στατική ανάλυση και την ανάπτυξη όλων εντός του διαδικτυακού περιβάλλοντος.

Web3js

Μια πολύ δημοφιλής συλλογή βιβλιοθηκών που περιέχουν συγκεκριμένη λειτουργικότητα για το οικοσύστημα Ethereum και επιτρέπει την αλληλεπίδραση με έναν τοπικό ή απομακρυσμένο κόμβο Ethereum, χρησιμοποιώντας μια σύνδεση HTTP ή IPC (Inter-Process Communication.)

MetaMask

Το MetaMask είναι μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για πρόσβαση στο Ethereum dapps στο πρόγραμμα περιήγησής σας! Σας επιτρέπει να ανακτήσετε δεδομένα από το blockchain, να διαχειριστείτε ταυτότητες και να υπογράψετε με ασφάλεια.

Ποια έργα σας ενθουσιάζουν στο Mesh?

Είμαι ενθουσιασμένος Hyperledger Besu. Το Hyperledger Besu είναι ένας πελάτης Ethereum ανοιχτού κώδικα γραμμένος στην Java. Περιλαμβάνει το αλυσίδα φάρων, που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε eth2.0 με PoW (Ethash), PoA (IBFT 2.0 και Clique.)

Ανυπομονώ να προσθέσω ZK-Starks στο Ethereum για την επίλυση προβλημάτων κλιμάκωσης. Επίσης ενθουσιασμένος που ακολουθεί Κάσπερ, τις εξελίξεις του, και βλέποντας πού θα πάει. Ανυπομονώ να δω τον αντίκτυπο των έργων όπως uPort και άλλα αποκεντρωμένα προγράμματα ταυτότητας στη ζωή των ανθρώπων. 

Τι επιθυμείτε να γνωρίζουν περισσότερα άτομα για το Ethereum και το οικοσύστημα?

Εύχομαι οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα εργαλείο για το μέλλον. Το Ethereum θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον των έργων κοινωνικού αντίκτυπου και θα εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για παράδειγμα, Η ConsenSys ξεκίνησε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης Blockchain για τους εκπαιδευτές Re: Coded στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή MENA

Εμπνέομαι επίσης βαθιά από τους ανθρώπους πίσω από αυτήν την τεχνολογία και πόσο λαμπροί και θαρραλέοι είναι. Αυτοί οι άνθρωποι γράφουν το ιστορικό Web3. Ξυπνούν κάθε μέρα, ερευνούν, δοκιμάζουν, επαναλαμβάνουν, μεταφέρουν, εντοπίζουν σφάλματα, περιστρέφουν και στέλνουν ξανά. Κωδικοποιούν σε μη αρχειοθετημένα νερά με πολύ λίγα εγχειρίδια και χωρίς κιγκλιδώματα. Το κάνουν αυτό επειδή είναι παθιασμένοι με το να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Επίσης, φωνάξτε στους πρώτους ελεγκτές dapp. 

εικόνα2

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχετε μάθει στον ρόλο σας?

Υπομονή. Χρειάζεται πολλή προοπτική και υπομονή για να εργαστούμε για λύσεις που θα εφαρμοστούν σε λίγα χρόνια από τώρα. Κατά καιρούς, έχετε ιδέες με τις οποίες θέλετε να εκτελέσετε και να εφαρμόσετε, αλλά σας λείπουν τα κατάλληλα εργαλεία για την υλοποίηση των ιδεών σας. Συνεχίζεις να χτίζεις. 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτό το Vitalik γέννησε την ιδέα του Ethereum στα μέσα του 2015. Η εργασία του ενέπνευσε αμέτρητους κρυπτογράφους, προγραμματιστές, υπεύθυνους δοκιμών QA και διαχειριστές έργων να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, να απαντήσουν στην κλήση, να περάσουν στο άγνωστο, να συγκεντρώσουν και να δημιουργήσουν. Σε σύγκριση, Η πρώτη, απλή, υπερ-κείμενο ιστοσελίδα μόνο για ανάγνωση δημιουργήθηκε το 1992. Δεν υπήρχε CSS, κανένα κινούμενο σχέδιο, κανένα UX / UI, κανένα Javascript, κανένα εργαλείο όπως το Photoshop ή το WordPress. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για το Web2 για να αποκτήσει τις λειτουργίες που έχουμε συνηθίσει σήμερα.

Ουσιαστικά κάνουμε το ίδιο με το Web3. Οι λύσεις στις οποίες εργαζόμαστε θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να είναι έτοιμες για παραγωγή. Το MetaMask διαθέτει μια πλήρως λειτουργική εφαρμογή που συνδέει τους χρήστες με το Web3, μόλις τέσσερα χρόνια μετά Μπλοκ 0. Παρόλο που δεν μοιάζει, δουλεύουμε με ταχύτητα. Ως ερευνητής, έχω συνηθίσει το χρονοδιάγραμμα, αλλά μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους προγραμματιστές και τους επιχειρηματίες. 

Πού βλέπετε τον εαυτό σας στο οικοσύστημα Ethereum σε λίγα χρόνια?

Δεν ξέρω τι θα κάνω μερικά χρόνια στο δρόμο ή πώς θα σχετίζεται με το Ethereum. Αυτό που ξέρω είναι ότι δημιουργώ αξία και αφήνω αντίκτυπο τώρα με τη βοήθεια των εκπληκτικών συναδέλφων μου στο οικοσύστημα Ethereum. Θα συνεχίσω να το κάνω αυτό όσο έχει νόημα και με φέρνει χαρά.

Προσεγγίστε την Amira LinkedIn, Κελάδημα, και Μεσαίο

Θέλετε να μάθετε τις δεξιότητες για να γίνετε προγραμματιστής blockchain?

Πραγματοποιήστε λήψη του κιτ εργασίας Blockchain Developer →

Ενημερωτικό δελτίο Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΠώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Πώς να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε έναν κόμβο EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε έναν κόμβο Ethereum

Πώς να φτιάξετε το δικό σας API EthereumΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να φτιάξετε το δικό σας API Ethereum

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινωνικό κουπόνιΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινωνικό κουπόνι

Χρήση εργαλείων ασφαλείας στην ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεωνΔιαδικτυακό σεμινάριο

Χρήση εργαλείων ασφαλείας στην ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων

Το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού και του DeFiΔιαδικτυακό σεμινάριο

Το μέλλον των οικονομικών: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me