Πώς οι Stablecoins οδηγούν την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση στο Ethereum

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Εξήγησε το HomeBlogBlockchain

Πώς οι Stablecoins οδηγούν την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση στο Ethereum

Τα Stablecoins ενισχύουν τη γέφυρα μεταξύ των παραδοσιακών αγορών χρηματοδότησης και κρυπτογράφησης, καθώς δραστηριότητες όπως ο δανεισμός, ο δανεισμός, τα παράγωγα χρειάζονται μια σταθερή και αξιόπιστη βασική αξία. Μάθετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα stablecoin με το MetaMask και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο DeFi. Από τον James Beck 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021

Blogs Q4 2020 DEFI REPORT Λήψη αναφοράς

Αυτό είναι μέρος μιας σειράς άρθρων από την Έκθεση Ethereum DeFi Q4 2020 του ConsenSys Codefi. Πραγματοποιήστε λήψη της πλήρους αναφοράς για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρότυπα διακριτικών για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές, αγορές NFT, κοινωνικά και κοινοτικά διακριτικά, DAO, flash δάνεια, τυλιγμένα Bitcoin και Filecoin, έργα δανεισμού και άλλα.

Όταν η ConsenSys έγραψε για τα stablecoin το 2019, ο τομέας απογειώθηκε με πάνω από 200 διαφορετικά σταθερά νομίσματα που εκδόθηκαν από εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σχεδόν τα μισά εκδόθηκαν στο Ethereum. Σήμερα, το 74% όλων των σταθερών νομισμάτων εκδίδονται στο Ethereum και αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την 1η Ιανουαρίου 2021. Ως μάρκες ERC-20, τα stablecoins έχουν τα οφέλη από άλλα διακριτικά Ethereum: είναι αποτελεσματικά στην παραγωγή και διαχείριση της έκδοσης. έχουν παγκόσμια εμβέλεια καθιστώντας εύκολη τη διασυνοριακή συναλλαγή. είναι πλήρως ελεγχόμενα. Και το σημαντικότερο για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, είναι διαλειτουργικά με το υπόλοιπο Ethereum. 

Συνολική έκδοση σταθερών νομισμάτων στο Ethereum. Πηγή: Dune Analytics

Παρουσιάστηκε ως μέσο για την εκπροσώπηση μιας πιο γνωστής μονάδας λογαριασμού (δολάρια), τα stablecoins συνέβαλαν στη μείωση της αστάθειας των συνολικών αγορών κρυπτογράφησης, καθώς οι έμποροι δεν χρειάζεται να βγουν από τα χρηματιστήρια και να μεταφέρουν τα χρήματα όταν αντισταθμίζουν τις μειώσεις των τιμών. Τα Stablecoins ενισχύουν επίσης τη γέφυρα μεταξύ των παραδοσιακών αγορών χρηματοδότησης και κρυπτογράφησης, καθώς δραστηριότητες όπως ο δανεισμός, ο δανεισμός, τα παράγωγα χρειάζονται μια σταθερή και αξιόπιστη βασική αξία. Τα Stablecoins χρησιμεύουν όλο και περισσότερο ως επιλογή για αποφυγή πληθωριστικών νομισμάτων. Για παράδειγμα, τα άτομα στη Βραζιλία στρέφονται σε σταθερά νομίσματα σε δολάρια ΗΠΑ ως εναλλακτική λύση έναντι του πραγματικού βραζιλιάνικου, το οποίο έπληξε ένα χαμηλό ρεκόρ έναντι του USD φέτος. Η ταχεία άνοδος των σταθερών νομισμάτων ανάγκασε επίσης τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους οι Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούσαν να εκδώσουν τα δικά τους νομίσματα σε έξυπνες πλατφόρμες συμβάσεων όπως το Ethereum. 

Σχήμα 7Ο όγκος συναλλαγών των ETH, DAI, USDC και USDT διακανονίστηκε στο Ethereum το 2020. Πηγή: CoinMetrics

Τα τρία μεγαλύτερα σταθερά νομίσματα, το USDT, το USDC και το DAI έχουν δει μια τέτοια αύξηση χρήσης το 2020 που είναι πλέον υπεύθυνοι για μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στο Ethereum από το περιουσιακό στοιχείο που πληρώνει για τον υπολογισμό – αιθέρα (ETH) – το ίδιο. Ο ετήσιος όγκος συναλλαγών για ETH φέτος ήταν 385 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το token USDT Tether έφτασε τα 580 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ethereum, το USDC stablecoin του Circle έφτασε τα 239 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ethereum και το DAI stablecoin του MakerDAO έφτασε τα 98 δισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, σχεδόν 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σταθερά νομίσματα και το ETH πραγματοποίησαν συναλλαγές στο Ethereum το 2020. 

Πώς να αποκτήσετε ένα stablecoin με το MetaMask

Εάν ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε κάτι είναι να το ζήσετε, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο DeFi είναι να κατεβάσετε MetaMask, διαθέσιμο ως επέκταση προγράμματος περιήγησης ή σε κινητό. Τώρα έχετε εξοπλιστεί με ένα κλειδί θησαυροφυλάκιο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο, μια ασφαλής σύνδεση, ένα πορτοφόλι για την προβολή των διακριτικών σας και έναν τρόπο ανταλλαγής διακριτικών ή πρόσβασης στον αποκεντρωμένο ιστό. Σκεφτείτε το ως έναν τρόπο διαχείρισης των χρημάτων σας, των ψηφιακών στοιχείων, της μοναδικής τέχνης και της ταυτότητας καθώς χρησιμοποιείτε διάφορες αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης.

Προτού αποκτήσετε ένα stablecoin, πρέπει πρώτα να προσθέσετε κάποιο ETH στο πορτοφόλι σας MetaMask για να πληρώσετε για συναλλαγές, όπως ανταλλαγή tokens, στο δίκτυο Ethereum. Μπορείτε να αγοράσετε ETH απευθείας στο MetaMask ή από ένα χρηματιστήριο όπως το Coinbase. Αφού αποκτήσετε ETH, μπορείτε στη συνέχεια να ανταλλάξετε αυτό το ETH για ένα stablecoin όπως DAI, USDC ή USDT.


Στιγμιότυπο 2021 01 28 στις 9 52 01 μ.μ.

Επιλέξτε το ποσό ETH που θέλετε να μετατρέψετε σε stablecoin σε δολάρια ΗΠΑ, όπως το DAI σε αυτό το παράδειγμα. Θα δείτε μια εκτίμηση, αλλά όταν επιλέγετε “Λήψη προσφορών”, το MetaMask ελέγχει 7 διαφορετικές αποκεντρωμένες ανταλλαγές και Αυτοματοποιημένοι κατασκευαστές αγοράς (AMMs) για να σας προσφέρουμε το καλύτερο εμπόριο με τις χαμηλότερες χρεώσεις.

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 01 28 στις 10 42 04 μ.μ. Στιγμιότυπο 2021 01 28 στις 10 43 15 μ.μ.

Εάν είστε ικανοποιημένοι με την τιμή, κάντε κλικ στο “swap” και το DAI θα προστεθεί στον λογαριασμό σας MetaMask. Ακολουθεί ένα βίντεο της διαδικασίας.

Το νέο σας υπόλοιπο ETH σε δολάρια ΗΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε οικονομική εφαρμογή Ethereum που παραχωρείτε άδεια. Η ανταλλαγή ETH για ένα stablecoin είναι ένας τρόπος αντιστάθμισης της αστάθειας, ή μπορείτε κλείδωσέ το σε λογαριασμό υψηλού ενδιαφέροντος όπως Αάβ (το τρέχον APY είναι 5,38%)

Διαφορετικοί τύποι σταθερών νομισμάτων

Το 2020, τα stablecoins είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για το πώς μπορούν να μοιάζουν τα προγραμματιζόμενα χρήματα, απλά λόγω των διαφορετικών αποφάσεων σχεδιασμού για το πώς μπορούν να εκδοθούν ή για το πώς διατηρούν την ισοτιμία με το δολάριο ΗΠΑ. 

πίνακας stablecoin

Τα περισσότερα σταθερά νομίσματα υποστηρίζονται από τις υποχρεώσεις του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος, όπως το USDC του Circle, όπου κάθε δολάριο κρυπτογράφησης υποστηρίζεται από ένα δολάριο ΗΠΑ που διατηρείται στο αποθεματικό. Δεδομένου ότι και τα δύο αυτά σταθερά νομίσματα εκδίδονται από μια κεντρική οντότητα, μπορούν επίσης να κατασχεθούν ή να μην επιτρέπεται σε έναν χρήστη να έχει πρόσβαση. 

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι συνθετικών σταθερών νομισμάτων, όπως το DAI, υπερεκφράζονται από άλλα κρυπτονομίσματα, όπως τα ETH, USDC και BAT. Τα νεότερα μοντέλα συνθετικών σταθερών νομισμάτων, όπως το AMPL της Ampleforth, χρησιμοποιούν μεταβλητή προσφορά, που σημαίνει ότι ένα μαντείο παρακολουθεί την προσφορά και τη ζήτηση και “επανεκκινήσεις“Για να συναντήσετε ένα μανταλάκι στόχου. 

Μία από τις νεότερες εξελίξεις το 4ο τρίμηνο του 2020 ήταν ο αυξανόμενος αριθμός των τοκοφόρων σταθερών νομισμάτων, όπως το yUSD (Yearn.finance). Κάθε φορά που κάποιος καταθέτει ένα stablecoin ως εξασφάλιση σε μια πλατφόρμα δανεισμού και δανεισμού όπως το Compound ή το Yearn, λαμβάνουν ένα διακριτικό που αντιπροσωπεύει τη θέση κατάθεσης. Για παράδειγμα, εάν επρόκειτο να καταθέσετε 100 USDC σε ένα Αάβ πιστώσεις δανεισμού, θα λάβετε 100 aUSDC σε αντάλλαγμα, το οποίο αυξάνεται καθώς κερδίζετε δάνεια δανεισμού παρόμοια με ένα χρηματοοικονομικό μέσο έκδοσης μερίσματος ή κουπονιού. Αυτό που είναι μοναδικό είναι ότι, ακόμη και όταν το aUSDC συνδυάζει τις υπερωρίες, είναι ακριβώς όπως και άλλα διακριτικά ERC-20: μπορεί να ανταλλαχθεί ή να χρησιμοποιηθεί ως ασφάλεια για άλλες ομάδες ρευστότητας. Ακόμα πιο προηγμένα σταθερά νομίσματα που παράγουν απόδοση, όπως Χρόνια Τα yUSD, yDAI και yUSDT, είναι προγραμματισμένα για να βρουν τη μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης από διάφορα πρωτόκολλα δανεισμού και δανεισμού, όπως Aave, Compound και dydx. 

Καθώς οι διαφορετικοί τύποι σταθερών νομισμάτων που προσφέρονται πολλαπλασιάζονται, ένας τρόπος για να κατανοήσουν τις αντισταθμίσεις τους είναι μέσω της αντίστροφης συσχέτισης της πολυπλοκότητάς τους και του πόσο αποκεντρωμένα βασίζονται στα εξασφαλισμένα περιουσιακά στοιχεία (ή καθόλου) που τους βοηθούν να διατηρήσουν ένα σταθερό σταθερό στο USD. 

Πώς βλέπουν οι κυβερνήσεις σταθερά νομίσματα?

Καθώς τα stablecoin κέρδισαν την προβολή τους, γίνονται όλο και περισσότερο αντικείμενο νομικής συζήτησης. Στις 19 Νοεμβρίου 2020, αρκετοί νομοθέτες των ΗΠΑ εισήγαγαν το STABLE Act, το οποίο, εάν περάσει, θα απαιτούσε από τους εκδότες stablecoin να αποκτήσουν έναν ομοσπονδιακό τραπεζικό χάρτη και επίσης να απαιτήσουν την έγκριση τόσο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσο και της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφαλίσεων Καταθέσεων (FDIC) έξι μήνες πριν από την έκδοση. Ενώ το ημερολόγιο του Κογκρέσου έλειψε να περάσει το νομοσχέδιο το 2020, θα μπορούσε να επαναφερθεί το 2021.

Σε αντίθεση με το STABLE Act, το αμερικανικό γραφείο του ελεγκτή νομίσματος (OCC) εξέδωσε επιστολή διευκρινίζοντας ότι οι εθνικές τράπεζες και οι ομοσπονδιακοί οργανισμοί αποταμίευσης επιτρέπεται να χρησιμοποιούν κόμβους blockchain και να χρησιμοποιούν stablecoin για πληρωμές. Ο πρώην ελεγκτής του νομίσματος, Brian P. Brooks, έγραψε: «Η επιστολή μας αφαιρεί οποιαδήποτε νομική αβεβαιότητα σχετικά με την εξουσία των τραπεζών να συνδεθούν σε blockchains ως κόμβους επικύρωσης και, ως εκ τούτου, να πραγματοποιούν συναλλαγές stablecoin για λογαριασμό πελατών που απαιτούν όλο και περισσότερο την ταχύτητα, την αποδοτικότητα, διαλειτουργικότητα και χαμηλό κόστος που σχετίζεται με αυτά τα προϊόντα. “

Προς το τέλος του έτους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έγραψε που ευρέως υιοθετήθηκαν σταθερά νομίσματα, «θα μπορούσαν να απειλήσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και τη νομισματική κυριαρχία» Παρόλο που δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα αντιμετωπίζονται οι ιδιωτικές εκδόσεις σταθερών νομισμάτων από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότερες ρυθμιστικές αρχές μελετούν πώς να διασφαλίσουν ότι τα σταθερά νομίσματα θα πραγματοποιηθούν σε ένα πιο ρυθμισμένο περιβάλλον, ενώ επίσης ερευνά πώς οι Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούσαν να εκδώσουν τη δική τους μορφή προγραμματιζόμενης ψηφιακής νομίσματα. 

DeFiMetaMaskMetaMask SwapsQ4 2020 DeFi ReportStablecoinNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αποκλειστικό περιεχόμενοΈκθεση Ethereum Q3 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q3 2020 DeFi

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFiΚανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Έκθεση Ethereum Q2 2020 DeFi

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα BlockchainΟδηγός

Πλήρης οδηγός για επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν BlockchainΔιαδικτυακό σεμινάριο

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν Blockchain

Εισαγωγή στο TokenizationΔιαδικτυακό σεμινάριο

Εισαγωγή στο Tokenization

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map