Πώς το Tranche Lending θα φέρει σταθερά επιτόκια στο DeFi

blog 1ΕιδήσειςΑναπτυσσόμενοιΕξέτασηΕπεξήγηση BlockchainΕκδηλώσεις και ΣυνέδριαΠατήστεΕνημερωτικά δελτία

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αρχική ΣελίδαBlogCodefi

Πώς το Tranche Lending θα φέρει σταθερά επιτόκια στο DeFi

Τα προϊόντα Tranche, και συγκεκριμένα προϊόντα με δόσεις δανεισμού, είναι νέες καινοτομίες που θα φέρουν σταθερά επιτόκια στο χρέος με βάση το DeFi. Από τον Mattison Asher 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσιεύτηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2021

Q4 2020 DEFI REPORT blog 3 Λήψη αναφοράς

Αυτό είναι μέρος μιας σειράς άρθρων από την Έκθεση Ethereum DeFi Q4 2020 του ConsenSys Codefi. Κατεβάστε την πλήρη αναφορά για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρότυπα διακριτικών για περιουσιακά στοιχεία και πληρωμές, αγορές NFT, κοινωνικά και κοινοτικά διακριτικά, δάνεια flash, τυλιγμένα Bitcoin και Filecoin, έργα δανεισμού και άλλα.

Μια τάση στο DeFi που πρέπει να προσέξετε το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι νέα προϊόντα δόσης, τα οποία Μπάρμπριτζ και Saffron Finance. Υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον για αυτά τα προϊόντα, όπως αποδεικνύεται από το BarnBridge’s σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε TVL μόνο για την καλλιέργεια του διακριτικού του. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι συμβάσεις Saffron Finance δεν έχουν ελεγχθεί. 

Συγκεκριμένα, υπάρχει καινοτομία σε νέα προϊόντα δανεισμού δόσεων που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά. Τι είναι ένα προϊόν δανεισμού με δόσεις, μπορείτε να ρωτήσετε; Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα με το δανεισμό DeFi είναι ότι τα επιτόκια είναι πάντα μεταβλητά, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζουν συνεχώς. Ενώ μπορείτε να κερδίσετε 6,7% APY δανείζοντας το DAI σας στο Aave σήμερα, το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι 10% αύριο ή 1% την εβδομάδα από τώρα. Η μεταβλητότητα σε αυτά τα μεταβλητά επιτόκια εμποδίζει κάθε άτομο ή ίδρυμα που αναζητά προβλέψιμες και σταθερές αποδόσεις στα δάνεια των προϊόντων τους. Οι καινοτόμοι στο DeFi επινοούν μια λύση σε αυτό το πρόβλημα: δόσεις. Στο πιο βασικό επίπεδο, μια δόση λειτουργεί ως εξής: 

  • Οι χρήστες καταθέτουν τα ψηφιακά τους στοιχεία σε μια ομάδα, η οποία έχει σταθερό επιτόκιο. Αυτό το σύνολο περιουσιακών στοιχείων στη συνέχεια δανείζεται μέσω πρωτοκόλλων δανεισμού όπως το Aave ή το Compound. 
  • Όταν ο χρήστης καταθέτει αρχικά τα περιουσιακά του στοιχεία, ο χρήστης έχει την επιλογή να καταθέσει στο Tranche A του ομίλου ή στο Tranche B. 
  • Οι καταθέτες στο Tranche A είναι εγγυημένοι να λαμβάνουν το σταθερό επιτόκιο που επισυνάπτεται στην πισίνα για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, εάν η ομάδα έχει σταθερή απόδοση 10% APY και καταθέσετε 100 $ στο Tranche A, θα λάβετε 110 $ (100 $ κύριος + 10 $ σε τόκο) σε ένα έτος. 

Λοιπόν, πρέπει να αναρωτηθείτε, πώς μπορεί να διασφαλιστεί ένα σταθερό επιτόκιο στους καταθέτες Tranche A όταν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων δανείζεται μέσω ενός πρωτοκόλλου που προσφέρει μόνο μεταβλητές τιμές; Εκεί μπαίνουν οι κερδοσκόποι που καταθέτουν στο Tranche B. Οι καταθέτες στο Tranche B κερδίζουν αποτελεσματικά τι πιστεύουν ότι θα είναι το πραγματικό APY της ομάδας. Εάν το πραγματικό επιτόκιο είναι υψηλότερο από 10% APY μετά από ένα έτος, τότε όλο το επιπλέον επιτόκιο που δημιουργήθηκε θα διανεμηθεί στους καταθέτες της Tranche B. 

Αλλά τι θα συμβεί αν το πραγματικό επιτόκιο καταλήξει χαμηλότερο από το επιτόκιο που αναφέρεται στην ομάδα, σε αυτήν την περίπτωση 10%; Το Tranche A θα εξακολουθήσει να ανταμείβεται με το 10%, αλλά σε αυτό το σενάριο, το πραγματικό επιτόκιο δεν θα καλύπτει το αναγραφόμενο επιτόκιο. Έτσι, το κεφάλαιο των καταθέσεων στο Tranche B θα μειωνόταν προκειμένου να αποζημιωθούν οι καταθέτες στο Tranche A. Μπορείτε πιθανώς να δείτε γιατί οι καταθέτες στο Tranche B καλούνται τώρα κερδοσκόποι!

Ο δανεισμός Tranche είναι μόνο μία από τις πολλές νέες καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο DeFi. Επιπλέον, η δόση δανεισμού αποτελεί παράδειγμα του πόσο σύνθετες είναι όλες αυτές οι καινοτομίες. Οι ομάδες που επινόησαν αυτό το σύστημα δόσης δανεισμού δεν προέρχονταν από την Compound ή την Aave, αλλά δημιούργησαν ένα εντελώς νέο προϊόν πάνω από τα υπάρχοντα πρωτόκολλα δανεισμού.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι για τη συνθεσιμότητα των έξυπνων συμβάσεων Ethereum. Όσο περισσότερο εξαρτώνται διάφορα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τόσο περισσότερο συνδέονται οι κίνδυνοι αυτών των προϊόντων. Εάν ένα από τα υποκείμενα πρωτόκολλα αποτύχει, παρουσιάζουν συστημικό κίνδυνο για τα άλλα σχετικά προϊόντα που αλληλεπιδρούν με το πρωτόκολλο. Η συντριβή της αγοράς κρυπτογράφησης στις 12 Μαρτίου 2020 είναι ένα πρόσφατο παράδειγμα. Κατά τη διάρκεια των 36 ωρών η τιμή του ETH μειώθηκε απότομα, καθιστώντας Θόλοι του MakerDAO δυσπρόσιτη λόγω της συμφόρησης του δικτύου, η οποία επίσης προκάλεσε την αποτυχία των χρηστών τιμών και τελικά, κόστισε εκατομμύρια χρήστες σε απώλειες. 

Τα προϊόντα αυτά θα επαναλάβουν την οικονομική κρίση του 2008?

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον άλλο εγγενή κίνδυνο στη διακίνηση περιουσιακών στοιχείων, ειδικά δεδομένης της κρίσης κινητών αξιών με υποθήκη που προκάλεσε την οικονομική κρίση του 2008. Τα τμήματα των ανεπιθύμητων εγγυήσεων υποθηκών επανασυσκευάστηκαν ως CDO, πωλήθηκαν περαιτέρω.


Λίγοι ανέμεναν τη δυναμική του τρόπου με τον οποίο αυτά τα νέα δομημένα προϊόντα θα αλληλεπιδρούν με τις μακροοικονομικές τάσεις, όπως η κατάρρευση της αγοράς κατοικιών. Ένας άλλος ξεχωριστός κίνδυνος με αυτά τα προϊόντα δόσης είναι ότι είναι σε μεγάλο βαθμό νέοι τύποι δομημένα προϊόντα κατασκευάζεται από μη χρηματοοικονομικούς εμπειρογνώμονες. Η δομή προϊόντων είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη πρακτική που συνήθως γίνεται μόνο από τους πιο έξυπνους χρηματοοικονομικούς μηχανικούς σε επενδυτικές τράπεζες. Η μεταφορά μιας ισχυρής κατανόησης του πώς αυτά τα δομημένα προϊόντα στο DeFi θα λειτουργούν στους συμμετέχοντες στην αγορά θα είναι επιτακτική προκειμένου να αποφευχθεί σημαντική οικονομική απώλεια.

Τούτου λεχθέντος, πολλά από τα προβλήματα με την οικονομική κρίση του 2008 είχαν να κάνουν με τους οργανισμούς αξιολόγησης να αξιολογούν ανακριβώς τα CDO παρά να υπάρχει πρόβλημα με τα ίδια τα δομημένα προϊόντα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εταιρείες αξιολόγησης εντός της DeFi με ακρίβεια η αξιολόγηση αυτών των δομημένων προϊόντων, ο κίνδυνος αξιολόγησης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. 

DeFiEthereumGovernanceLendingMetaMaskTrancheNewsletterΕγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τις τελευταίες ειδήσεις Ethereum, εταιρικές λύσεις, πόρους προγραμματιστών και πολλά άλλα. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map